• 瀏覽: 2,194
  • 回覆: 11
政府今(23 日)宣布便利旅客來港措施,包括入境 0+3,即入境人士毋須酒店檢疫而只須完成三日家居隔離。措施一出,加上日本、台灣等相繼宣布開關,吸引不少人上網訂購機票,設有日本航線的國泰航空和廉航香港快運(HK express)的網站均出現流量增加,從機票格價網站可見,現時香港直飛東京的來回機票,最低價格維持在約 $4000。

大家真係認為訂到飛就上到機?
據聞好多航空從業員被減薪後都有秘撈,
但復飛增加工作量同時人工又無加返,
突然加返咁多機D管理層亦只會戇𨳊𨳊笑騎騎,
絕對唔會未雨綢謬加返人工或準備員工射波後無人執勤無機飛。
所以訂到飛記得早D去劃位,
因為到時肯定會有好多CANCEL FLIGHT。

新聞來源連結:
https://hk.news.yahoo.com/【飛得啦】政府宣布放寬入境-03-航空公司網站塞車-直飛日本廉航搶至-4000-110716644.html

購物團 港紙掛美元

點都要等2023年才好........現在去風險很大........!!

不過香港人都是唔會聽..........一定饑餓難耐..........狗衝搶買機票.....!!

共存L趕住去死,唔使阻佢地

本地放寬,實為別國帶動經濟

引用:
原帖由 香港偽民為患 於 2022-9-24 12:03 發表
本地放寬,實為別國帶動經濟
再唔放寬.........香港很多店舖都會倒閉.......!!
現在已經有大量旺區吉舖招租.........!!

靠租金生活的人會很困難.........尤其是大瘤等富豪.......都是靠租金作穩定收入....!!

證明經濟差, 搵唔到食只係藉口, 班刁民嘈放寬其實只係為左去玩

引用:
原帖由 ballking118 於 2022-9-24 12:03 發表
問題佢地會返黎害人

清零L仲戇鳩鳩咁好不安

引用:
原帖由 ballking118 於 2022-9-24 12:03 發表
呢兩三個月已經幾個朋友已經去完歐洲旅行工幹,一個都冇中招

引用:
原帖由 清風水靜 於 2022-9-24 12:01 發表
點都要等2023年才好........現在去風險很大........!!

不過香港人都是唔會聽..........一定饑餓難耐..........狗衝搶買機票.....!!
香港人最鍾意作對,又自私,如果唔係香港又點會有咁多波新冠疫情

佢哋咁鍾意去佢哋口中嘅“鄉下”,咪由得佢哋囉,萬一客死異鄉就唔好怪政府放寬防疫措施。

引用:
原帖由 kchaha 於 2022-9-24 12:42 發表

呢兩三個月已經幾個朋友已經去完歐洲旅行工幹,一個都冇中招
係佢哋好彩無中招,但唔代表一定唔會中。

主題標籤 #國泰
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]