• 瀏覽: 17,274
  • 回覆: 129
+3
英國伯明翰議員吉爾(Preet Gill)日前警告,隨著英國生活成本提高,中低收入民眾吃不飽的情況越來越嚴重,甚至有學童被校方發現「吃白膠漿充飢」。

一定喺假新聞,
移英黃絲講英國嘅物價好平嘅。
首相講英國要援助烏克蘭先,
手足撐住呀,千祈唔好回流香港!

新聞來源連結:

https://www.dotdotnews.com/a/202 ... b0adad9d65c4f0.html

「吃白膠漿」未必係充飢, 可能自小父親教大, 真係父愛如山

黃屍話食屎都係陰國好,可以呼吸自由空氣

食樹葉充飢好D 

其實佢可以考慮, 食番自己 D 屎...或者拎同學 D 屎食~

移英既係高質港人,一去到就住獨立屋丶食牛扒,點會食白膠漿

香討老友eddie話宜家英國無乜大問題喎

引用:
原帖由 touya08 於 2022-10-31 14:42 發表
「吃白膠漿」未必係充飢, 可能自小父親教大, 真係父愛如山
米+青?😂

引用:
原帖由 禁言又點 於 2022-10-31 14:54 發表
香討老友eddie話宜家英國無乜大問題喎
所以呢單一定係假新聞.
一定係...除非唔係.

又要等eddie大神出嚟回應.

大英帝國應該抽BNOer重稅,補貼白人😏

引用:
原帖由 flopman 於 2022-10-31 14:47 發表
其實佢可以考慮, 食番自己 D 屎...或者拎同學 D 屎食~
人體蜈蚣

引用:
原帖由 大雀躍的作業 於 2022-10-31 14:51 發表
移英既係高質港人,一去到就住獨立屋丶食牛扒,點會食白膠漿
一定係冇好似我老友冚家剷eddie咁做足功課。

引用:
原帖由 samsampigpig 於 2022-10-31 14:57 發表

所以呢單一定係假新聞.
一定係...除非唔係.

又要等eddie大神出嚟回應.
香討老友eddie話英國既問題差不多有民主自由 人權 選票既國家都會出現,所以唔係咩大問題

有時睇新聞 唔可以單睇標題就以為真係咁
雖然今次個標題係咪真 有待商榷
不過英國學童食物唔夠
營養不足 呢個應該唔會有乜野誤解

之前就已經有單新聞 係英國學校向聯合國機構申請援助營養午餐
果單新聞都已經係年幾兩年前既事

而英國經濟係呢兩年 不單無改善
反而日益嚴峻

唧落熱狗🌭️上做槳 

主題標籤 #烏克蘭
鍵盤翻頁
左右