• 瀏覽: 13,259
  • 回覆: 68
搭巴士要付費人人都知,相信連小學生都知車資可以用八達通嘟卡,或者將現金放進錢箱。但遇上無理及不合作乘客,車長無奈之餘,最慘是連累全車人。

=======
呢單野我覺得乘客同司機都有玩野

新聞來源連結:
https://www.bastillepost.com/hongkong/article/11312743-巴士乘客入20蚊紙卡錢箱口-司機要求入返好遭拒獲/

支持警察嚴正執法!
司機真係唔會店d錢+攪個錢箱lor
賣旗都唔會比錢條賣旗友啦

錢放進,之後司機處理一下會死嗎?中巴巴士佬以前會用間尺推錢進去,咁小事都要唔開車威脅乘客處理,而家啲人好鍾意嘈交。

引用:
原帖由 幪面超人 於 2022-9-22 09:20 發表
錢放進,之後司機處理一下會死嗎?中巴巴士佬以前會用間尺推錢進去,咁小事都要唔開車威脅乘客處理,而家啲人好鍾意嘈交。
屈佢偷咁點
賣旗友叫你比佢, 再幫你入冇問題???

紙幣好多菌,少掂啲好

引用:
以前無 omicron 😀

唔開車, 同佢玩過

引用:
依家興偷拍…一陣只拍個司機搞d錢可以創作成疑似偷錢…司機水洗唔清

引用:
原帖由 唔岩就要鬧 於 2022-9-22 09:14 發表
搭巴士要付費人人都知,相信連小學生都知車資可以用八達通嘟卡,或者將現金放進錢箱。但遇上無理及不合作乘客,車長無奈之餘,最慘是連累全車人。

=======
呢單野我覺得乘客同司 ...
Exactly, 司機玩嘢,乘客亦都懶行返落嚟。

最後係浪費警力,累全車人。

如果有位乘客挺身而出幫手入番好,咁又會點?

睇圖, 司機贏 乘客輸。

引用:
你會唔會冒險比人誤會你偷錢?

根本香港西客多 
成架單車上巴士累唔開車又司機輸lor 

引用:
原帖由 半夏善良的黑頭 於 2022-9-22 13:21 發表

依家興偷拍…一陣只拍個司機搞d錢可以創作成疑似偷錢…司機水洗唔清
KMB have CCTV,
nobdy will take the risk

引用:
點解之前要用間尺推錢進去????

主題標籤 #八達通
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]