• 瀏覽: 23,815
  • 回覆: 75
+9
台灣中科院原定於周三(21日)在屏東縣九鵬基地展開火炮試射,但台媒周四(22日)報道指,大陸軍機疑掌握訊息,刻意干擾試射

火炮試射突叫停,
擺到明火炮試射係流料,
炮彈內無火藥,無彈頭,祇有泥沙,
同甲午海戰的情況一樣,
被兒戲太后花光國庫。

新聞來源連結:
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/cnnews/20220922/bkn-20220922102242803-0922_00952_001.html?refer=hn2

我是男人,愛吃薑,也愛吃桃。
so funny

唔出奇,前兩日有艘美國軍艦大搖大擺駛過台灣海峽解放軍都冇去驅逐。

無大陸提供火藥,今次連煙花都冇喇

引用:
原帖由 ARTHUR53 於 22-9-2022 13:35 發表
台灣中科院原定於周三(21日)在屏東縣九鵬基地展開火炮試射,但台媒周四(22日)報道指,大陸軍機疑掌握訊息,刻意干擾試射

火炮試射突叫停,
擺到明火炮試 ...
慈禧太后用軍費起圓明園
蔡英文用總統專機運私煙
省之將亡,必有女妖

台灣祇有嘴炮是真的

怕乜嘢啫,大把衞星睇住啦

引用:
原帖由 得閒看看 於 2022-9-22 13:59 發表
唔出奇,前兩日有艘美國軍艦大搖大擺駛過台灣海峽解放軍都冇去驅逐。
美國軍艦干擾唔到大陸軍機去台灣, 反而干擾到台灣炮火? 咁台灣每年仲使咁多錢俾美國來干擾自己?

引用:
原帖由 ARTHUR53 於 2022-9-22 13:35 發表

火炮試射突叫停,
擺到明火炮試 ...
我唔準你影射菜陰魂

牠雲英未嫁的

1450:我大呆灣仁慈,唔想傷及無辜嘅大陸飛行員,所以叫停試射,改為喺井底打手槍。

乘機練靶啦嘛,使乜叫停,大陸軍機闖射擊區係佢唔著喎,中咗彈都應該唔夠膽出聲啵

大陸去台灣都要申請個往來台灣通行證,飛機真係你話飛就飛🤣
呢鋪大陸擺到明係特登嫁啦,射佢落黎佢都無仇報🤣

引用:
原帖由 ARTHUR53 於 2022-9-22 13:35 發表

火炮試射突叫停,
擺到明火炮試 ...
火炮干擾到既咩?

1450呆娃,菜陰門,話一到呆島陰門口就食落陰

引用:
原帖由 big3624 於 2022-9-22 14:23 發表
台灣祇有嘴炮是真的
又用嘴炮

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]