• 瀏覽: 12,736
  • 回覆: 88
+2
衛生防護中心公布,本港新增8999宗新冠陽性個案,包括8868宗本地個案及131宗輸入個案,增15宗死亡個案,包括10男5女,年齡介乎50至102歲,當中9人未完成接種三劑疫苗。

請立即禁堂食, 停課
今日死15個

新聞來源連結:
https://news.mingpao.com/ins/港聞/article/20220916/s00001/1663317413337/新冠疫情-本港增8999宗新冠陽性個案-增16死亡個案包括一名4歲男童

work from home 刻不容緩

哦~死者男童為打過2汁的😱⋯⋯又剔去敏感字

引用:
原帖由 食家牛 於 2022-9-16 04:59 PM 發表
衛生防護中心公布,本港新增8999宗新冠陽性個案,包括8868宗本地個案及131宗輸入個案,增15宗死亡個案,包括10男5女,年齡介乎50至102歲,當中9人未完成接種三劑疫苗。

請立即禁堂食, 停課 :smile ...
死16個確診人士先岩

岩岩快測中撚左,係咪有得簡家居隔離,唔使被捉去糟糕灣?

引用:
原帖由 masatse009 於 2022-9-16 17:07 發表
岩岩快測中撚左,係咪有得簡家居隔離,唔使被捉去糟糕灣?
報左你身邊密切接觸者先
政府乜都唔做多數家居格離啦

某啲專家跌兩日就鬆毛鬆翼
嗱嗱而家一開學又升喇
嗰啲仆街專家又唔出嚟講嘢?
你自己七老八十梗係唔撚驚後遺症啦,死就一世唔死都大半世啦。

引用:
原帖由 食家牛 於 2022-9-16 16:59 發表

請立即禁堂食, 停課 :smile ...
政府仲話希望見到有明顯向下趨勢
乜都唔做仲話希望,即係希望要中嘅就中曬,然後三個月期限群體免疫到嚟啦😄

今日又接近九千啦, 政府做過的乜嘢? 又咪係得把口9噏乜嘢都唔去做, 咁多屆政府, 最冇責任同承擔就係呢一屆。

疫情由七千幾反彈到八千幾,好快又一萬,點很算好。

傳播率跌穿1

引用:
原帖由 Joeycky 於 2022-9-16 17:22 發表
疫情由七千幾反彈到八千幾,好快又一萬,點很算好。
點算!?

可見唔請林鄭返黎坐鎮抗疫真係搞唔掂

we need cheng, cheng can help

引用:
原帖由 聖利aaron 於 2022-9-16 17:24 發表
傳播率跌穿1
邊有咁易?
今次好明顯係之前中過招嗰啲人抗體跌緊,慢慢會越嚟越多人會冇抗體,所以今次升得好慢,但係拖得好長。
當然之前中過招嘅人嘅抗體跌到七七八八嘅時候,加上遲啲天氣轉冷,去到某個臨界點就會爆上去。

睇完記招祗會覺得愈來dd愈奇怪,死因一日就知?以往經常話要去死庭,果d case 好似好耐都唔會有結果,另外張某話口罩不應單靠口罩防新冠。

引用:
原帖由 泛民之星陳盲刎 於 2022-9-16 17:25 發表

邊有咁易?
今次好明顯係之前中過招嗰啲人抗體跌緊,慢慢會越嚟越多人會冇抗體,所以今次升得好慢,但係拖得好長。
當然之前中過招嘅人嘅抗體跌到七七八八嘅時候,加上遲啲天氣轉冷,去到某個臨界點就會爆上去。
代表以後年年要打針?

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]