• 瀏覽: 19,669
  • 回覆: 127
+6
英女王伊利沙伯二世逝世,享年96歲;73歲的長子、王儲查理斯隨即繼任為國王查理斯三世(King Charles III),根據英媒報道,新國王即位,意味護照、傾貨幣和國歌等都將有所改變。

一個就黎死嘅人重要山長水遠由白金漢宮去蘇格蘭係咪非常奇怪?
國會選緊首相好快就要任命! 點解又要離開皇宮去蘇格蘭?
難道大陰政府要利用呢個96歲嘅垂死老人最後嘅價值?
眾所週知蘇格蘭又再醞釀脫英公投!
1. 若然英女皇死在蘇格蘭!
2. 首相又在蘇格蘭任命!
3. 查理斯又在蘇格蘭宣布繼承帝位!
呢三個因素加在一起對蘇格蘭人民黎講無論如何都一定心理影響
最起碼會認為大陰對蘇格蘭有一定重視, 公投結果亦有可能從一般人認為脫陰機會大變了較細
英女皇嘅剩餘價值可謂一d都無浪費

新聞來源連結:
https://www.am730.com.hk/國際/英女王逝世-查理斯三世即位-英國國歌貨幣護照都要改/337822

查理C都70幾重可以坐呢個位坐得幾耐?
出郵票, 印新銀紙, 作過新國歌又要使一大筆錢?

恭喜~黃婆婆,,係時候報到~服侍主人喇~....

附件

一路 向西.jpg(240.37 KB)

一路 向西.jpg

中國用描寫保家衛國嘅義勇軍進行曲做國歌, 
唔用領導人肖像做貨幣真係非常明智
亦突顯中國以人民為基礎不搞個人崇拜

提示: 違規內容已被屏蔽
三世快手D啦,唔好再見鬼娃首相,唔係好快去團聚

Rest in peace 🙏🙏🙏

如果事頭婆嘅死換到蘇格蘭唔脫英, 價值都唔細

引用:
原帖由 愛1c蛋 於 2022-9-9 21:04 發表
英女王伊利沙伯二世逝世,享年96歲;73歲的長子、王儲查理斯隨即繼任為國王查理斯三世(King Charles III),根據英媒報道,新國王即位,意味護照、傾貨幣和國歌等都將有所改變。

...
西人果然無所謂的孝道!

女皇條屍都仲暖,咁快就即位!

守孝三年先啦!

國歌都要改?

引用:
原帖由 pp炸蝦 於 2022-9-9 21:34 發表

西人果然無所謂的孝道!

守孝三年先啦!
中國繼承皇位都唔使守孝, 無承繼皇位嘅子孫妃嬪就要
有d朝代嘅妃子如果無生育仲要陪葬

藍狗精神分裂,唔鐘意西人講大碌撚,自己又八掛西人嘅事,洗藍狗腦話咁易

引用:
原帖由 pp炸蝦 於 2022-9-9 09:34 PM 發表

西人果然無所謂的孝道!

守孝三年先啦!
國不可一日無君

引用:
原帖由 lctj9 於 2022-9-9 21:37 發表
國歌都要改?
E+果首叫天佑女皇

引用:
原帖由 愛1c蛋 於 2022-9-9 21:39 發表

E+果首叫天佑女皇
咁再之前應該都有國歌🤔