• 瀏覽: 47,226
  • 回覆: 288
+2
中國海軍近年持續擴大艦隊規模對抗主要對手美國,新船下水速度之快被內地網民稱為「下餃子」。根據最新拍攝的照片,遼寧省大連造

不經不覺,中國海軍,已經世界第二。🥳 同中國開戰,成本很高,代價高昂。。。🙊

新聞來源連結:

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/cnne ... 0822_00952_001.html

如此星辰如此夜,為誰風露立中宵。
外敵虎視眈眈,中國只好好好裝備自己。

引用:
原帖由 威廉PO 於 2022-8-22 23:33 發表
中國海軍近年持續擴大艦隊規模對抗主要對手美國,新船下水速度之快被內地網民稱為「下餃子」。根據最新拍攝的照片,遼寧省大連造

不經不覺,中國海軍,已經 ...
美國都想同時造5艘,但冇船廠,冇錢,冇工人。

產能過剩最好的選擇是強化軍工業,未雨綢繆

引用:
原帖由 輪皇 於 2022-8-22 23:41 發表

美國都想同時造5艘,但冇船廠,冇錢,冇工人。
美國可以揾中國造呀

引用:
原帖由 snoopy_fa 於 2022-8-22 23:45 發表

美國可以揾中國造呀
怕洩露軍事秘密

老美不擇手段為挑起戰爭。唔做定防護點得

引用:
原帖由 @海東青 於 2022-8-22 23:43 發表
產能過剩最好的選擇是強化軍工業,未雨綢繆
仲可以外銷,我估計俄羅斯或者巴鐵願意買

做得岩呀,拳頭大既先有生存能力
你睇美國經濟一差就收割他國,被收割既國家仲要多謝美國選擇佢地黎收割,呢D就係力量既作用

整隻船有幾難

好借呢個機會好好演練; 好好實習, 但係盡量唔好開戰, 除非人哋打到埋嚟, 如果唔係唔好損害國力, 人力, 好好養精蓄銳

律蚌相爭, 韜光養晦, 漁人得利, 中國必勝

引用:
原帖由 明亮的晨星二 於 2022-8-23 00:42 發表

仲可以外銷,我估計俄羅斯或者巴鐵願意買
老解軍工師承蘇俄,因地理而各自發展不同裝備。俄國戰爭意識強烈,未來必然趨向建設區域戰術核武庫,不知中國是否願意呢?

量產山寨神盾艦隻

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]