• 瀏覽: 34,406
  • 回覆: 121
+5
【風球/天文台/馬鞍/停課】強烈熱帶風暴「馬鞍」來襲,天文台料馬鞍持續增強及接近香港,相應發出更高的熱帶氣旋警告信號。天文台周二(23日)

好野,睇天文台路徑圖,真係打唔成八號,大家可以準時起身返工

新聞來源連結:

https://www.hk01.com/天氣/806996/馬鞍風球-天文台預測增強為颱風-港澳轉8號風球機率上升

YYY
👍射唔正香港

200公里內喎?點解你認為冇8號?如果條預測路線係準,必有8號

比尋日預期遠左100公里

引用:
原帖由 綠腳趾 於 2022-8-24 06:26 發表
比尋日預期遠左100公里
之前又話入維港

引用:
原帖由 大腳傳中 於 2022-8-24 06:22 發表
200公里內喎?點解你認為冇8號?如果條預測路線係準,必有8號
本身個風就係弱,主要雨帶都入唔到香港。

再偏離d

引用:
原帖由 負資產BBQ 於 2022-8-24 06:46 發表

本身個風就係弱,主要雨帶都入唔到香港。
中心風力過100公里,仲不斷增強中喎

香港天文台最識做,無風就掛8號,大風到pk就死撐風弱得3號,夜晚上,朝早落

個風又加強再加上西面登陸,坐8望9。

引用:
原帖由 負資產BBQ 於 2022-8-24 05:59 發表
【風球/天文台/馬鞍/停課】強烈熱帶風暴「馬鞍」來襲,天文台料馬鞍持續增強及接近香港,相應發出更高的熱帶氣旋警告信號。天文台周二(23日)

On9少陣啦,咁嘅路線,一定8號

一定八號

引用:
原帖由 阿八上路吧 於 2022-8-24 07:14 發表

On9少陣啦,咁嘅路線,一定8號
是不是被洗腦慣,連打風都要自己呃自己?

引用:
原帖由 莫小問 於 2022-8-24 07:12 發表
香港天文台最識做,無風就掛8號,大風到pk就死撐風弱得3號,夜晚上,朝早落
完全係歎住八號假又插天文台好掛八號波既寫照

今晚八、九點掛八號,明早六點前變三號。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]