• 瀏覽: 2,703
  • 回覆: 11
+3
中央氣象台周三(24日)發出高溫橙色預警。內地南方地區高溫持續,四川盆地、上海、湖南、江西、浙江、福建、廣西東北部、廣東...

點搞呀 , 有冷氣機都冇用 , 原來大陸仲要買埋發電機 , 如果唔係熱q死...

新聞來源連結:
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/cnnews/20220824/mobile/bkn-20220824130044487-0824_00952_001.html

依家掉轉頭羨慕英國!

引用:
原帖由 得閒看看 於 2022-8-24 20:31 發表
依家掉轉頭羨慕英國!
毛毛可以移民去英國開工。 可能有5毛 英磅 一個post.. , 好過收人民幣

附件

Screenshot_20220818-100221_Gallery.jpg(17.21 KB)

都話唔好幸災樂禍架啦

美國少冷氣機
大陸就算有冷氣機都無得用

東升西降

引用:
原帖由 tom012345 於 2022-8-24 21:09 發表
美國少冷氣機
大陸就算有冷氣機都無得用
仲要有柴油發電機 先Work

引用:
原帖由 takngaihk 於 2022-8-24 20:51 發表

毛毛可以移民去英國開工。 可能有5毛 英磅 一個post.. , 好過收人民幣
原來你出帖回post有錢收㗎?

引用:
原帖由 賢豬 於 2022-8-24 22:09 發表

原來你出帖回post有錢收㗎?
唉, 我都想呀 , 借問聲邊度可以見工 ? , thx

引用:
原帖由 takngaihk 於 2022-8-24 22:28 發表

唉, 我都想呀 , 借問聲邊度可以見工 ? , thx
我就係唔知先問你,你又話有5毛 又英鎊,又人民幣,你緊係好熟門路㗎啦

引用:
原帖由 賢豬 於 2022-8-24 22:38 發表

我就係唔知先問你,你又話有5毛 又英鎊,又人民幣,你緊係好熟門路㗎啦
佢哋啲評論員 我估計 有曬窿路啦 我哋唔知好正常。

物唔係話三峽大壩建成之後,可以永久解決四川一帶嘅發電咩。

主題標籤 #冷氣機
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]