• 瀏覽: 18,856
  • 回覆: 49
深圳為入境旅客提供隔離醫學觀察的健康釋站一位難求,早前雖已改以抽籤方式分配房間,但仍未能滿足旅客所需,不少打算北上的港人

深圳為入境旅客提供隔離醫學觀察的健康釋站一位難求,早前雖已改以抽籤方式分配房間,但仍未能滿足旅客所需,不少打算北上的港人均難以訂得酒店房間,令港人入境內地難上加難。消息指,港府正研究通過「閉環管理」的形式,讓旅客在港完成隔離後前往內地,港府將與內地有關部門展開相關商討。                                    

我愛國愛港, 我唔係小粉紅, 我係中國紅, 等我踢爆喇.
家超特首以目標為本做實事, 就要直接向中央政府提出建議, 或者係退而求其次向廣東省政府提出請求, 絕對不可以向深圳市政府提議, 當今全世界的通關, 都冇[搖號通關]咁荒謬的政策, 仲要係在一國兩制之下的[搖號通關], 真係柒出國際的政策.
你老味每日有幾多間空房掟出來搖號, 真係天知地知只有香港人不知, 搖號真係搖出金山銀山金銀財寶, 深圳市負責驛站酒店的機構真係肥到襪都著唔落, 深圳市官員當然要長期執行[搖號通關], 誰人願意改變悶聲發大財的[肥豬肉]???
現今深圳灣每曰2000個通關名額, 大部份都係由身處外國的大陸人經香港返回大陸所取得, 即係香港人要返大陸, 係唔夠呢班大陸人爭, 所以香港如要搞[本地驛站], 係要避開深圳市政府, 越級向廣東省政府或中央政府爭取.

新聞來源連結:
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20220817/bkn-20220817113713267-0817_00822_001.html

深圳同意再算啦!呢筆咁容易賺錢的生意,深圳市政府會唔會咁容易就出讓

深圳市當我地係水魚,係咁劏,邊會放棄啦

引用:
原帖由 好逸惡勞 於 2022-8-17 19:45 發表
深圳同意再算啦!呢筆咁容易賺錢的生意,深圳市政府會唔會咁容易就出讓
廣東省政府係head住深圳市政府.

引用:
原帖由 lcslch 於 2022-8-17 19:50 發表
深圳市當我地係水魚,係咁劏,邊會放棄啦
[搖號]的油水又多又重.

深圳應該會怕爆疫,無論港府提出咩方法都會 ban,要搵中央出面先砌得掂。

引用:
原帖由 x747x 於 2022-8-17 20:08 發表
深圳應該會怕爆疫,無論港府提出咩方法都會 ban,要搵中央出面先砌得掂。
中央政府早前畀配落豬西搞到好頭痕, 又要開北戴河會議, 又要籌備開20大, 冇時間理深港通關的小事.
香港要等北大人開完20大, 習近平坐穩龍椅, 就會派中央紀律小組去深圳查[搖號中獎].

香港依家3+4, 更加吸引全世界的大陸同胞經香港返回大陸, 即係香港人要用回鄉證返大陸, 真係屎都冇得食.
家超特首一定要急市民所急, 要直接上書中央.

引用:
原帖由 明玉九垂天 於 2022-8-17 20:07 發表

[搖號]的油水又多又重.
再加酒店費和檢測費仲多油水

方向報爆呢單嘢, 可信性只係一半一半, 政府有嘢唔會講畀方向報知, 如果係腥倒或者01報導, 可信性就高.

引用:
原帖由 好逸惡勞 於 2022-8-17 19:45 發表
有幾賺錢??算你每人500一日,2000人,先100萬,一年365日,先3億7000萬唔到

深圳gdp系1000幾億,剛上個月陪個公司招標龍華起個公交樞紐站,都11億

深圳市政府,先沒你甘好氣。為了幾億和你吵,而且分流了人群,留出名額有港人補上,區有咩損失,你邏輯都唔通

引用:
原帖由 明玉九垂天 於 2022-8-17 20:27 發表
香港依家3+4, 更加吸引全世界的大陸同胞經香港返回大陸, 即係香港人要用回鄉證返大陸, 真係屎都冇得食.
家超特首一定要急市民所急, 要直接上書中央.
大陸人來香港隔離完,再返大陸又隔離多一次?

真的嗎?

隔離2次有乜好處?

放港燦上深圳隨時封控,影響深圳經濟增長。廢撚事睬你…

引用:
原帖由 ballking113 於 2022-8-17 22:40 發表

大陸人來香港隔離完,再返大陸又隔離多一次?

真的嗎?

隔離2次有乜好處?
魚港智障係咁上下

除非中央出聲,唔係深圳市政府好難鬆口

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]