• 瀏覽: 8,041
  • 回覆: 46
+3
英國陸軍部隊傳出士兵開槍打死長官的罕見意外。一年前某次夜間射擊訓練,患有重度近視的士兵因為沒有戴眼鏡,錯將中士迦文·希利爾(Gavin

好明顯係藉口,想呃人咩?

新聞來源連結:

https://std.stheadline.com/realt ... 眼鏡把長官當槍靶-35歲中士遭一槍斃命

RIP

冇戴眼鏡都咁準一槍攞命, 傳說中的超級狙擊手?

長官曾參予伊拉克及阿富汗戰役... 為民除害

良心發現

無事既, 貪玩睇唔清楚啫。

能把一件謀殺案說成是意外, 
在西方世界, 
真是誰大誰惡誰正確. 

引用:
原帖由 ibm1 於 2022-8-29 16:22 發表
能把一件謀殺案說成是意外, 
在西方世界, 
真是誰大誰惡誰正確. 
sent to court martial la

咁都有人信 ?

引用:
原帖由 自脫胸圍屈.非禮 於 2022-8-29 15:57 發表
英國陸軍部隊傳出士兵開槍打死長官的罕見意外。一年前某次夜間射擊訓練,患有重度近視的士兵因為沒有戴眼鏡,錯將中士迦文·希利爾(Gavin

冇戴眼鏡應該乜9都打唔中易D囉

[涉及醫療保密原則,軍醫無法主動向指揮官透露該衛兵必須戴眼鏡,反而是他應該要自知有責任這麼做。]

甚麼政策? 連上級都唔可以知道佢身體狀況, 如果有意外邊個負責? 

好大仇

近視還近視, 都冇理由個fig.11同個真人都分唔到, 二者分別真係好大喎。

引用:
原帖由 charlir2005 於 2022-8-29 16:47 發表
[涉及醫療保密原則,軍醫無法主動向指揮官透露該衛兵必須戴眼鏡,反而是他應該要自知有責任這麼做。]

甚麼政策? 連上級都唔可以知道佢身體狀況, 如果有意外邊個負責? 
不如搵佢渣飛機啦  

冇戴眼鏡就連真人同槍靶都分唔到, 視力已系殘廢級, 佢真系適合當兵?

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]