• 瀏覽: 710
  • 回覆: 13
(華盛頓/莫斯科綜合電)美國國防部長奧斯汀認為,目前要推測誰是北溪管道泄漏的幕后黑手仍為時過早,並指在完成全面及完整的調查前,沒有人可以斷言泄漏是人為破壞,或單純管道損毀所致。他在夏威夷的一場記者會上說:“北溪管道是遭到攻擊還是破損,目前有各種猜測,但坦白說,在完整的調查完成前,沒有人能確定究竟發生什么事。”他還透露,他星期三(9月28日)與丹麥防長討論此事,丹麥稱仍需幾天才能安排合適的調查團隊到發生泄漏的地點查看。不過,俄羅斯總統普京星期四在與土耳其總統埃爾多安通電話時聲稱,經評估,北溪管道遭到史無前例的破壞,屬于“國際恐怖主義”行為。位于波羅的海海底的北溪一號和北溪二號有四處泄漏,俄羅斯被

唔關我老尾事,唔關我老尾事

新聞來源連結:

https://www.zaobao.com/news/worl ... mp;utm_medium=share

敗登話佢哋有辦法點樣整冧北溪

引用:
原帖由 我要做富翁 於 2022-10-1 14:41 發表
敗登話佢哋有辦法點樣整冧北溪
佢真係有遵守承諾整冧北溪架

關定後門打定底,唔係身有屎應該唔會咁講,若然身家清白就一定指是俄佬做啦

老美講乜都冇用,全世界都知係老美動手的。

老尾都會模稜兩可

等睇俄佬先炸沉一隻美國運氣船做下馬威.

引用:
原帖由 ansonkpl 於 2022-10-1 14:54 發表
關定後門打定底,唔係身有屎應該唔會咁講,若然身家清白就一定指是俄佬做啦
俄佬何必要炸,關氣已經搞掂

行動能力?動機?利益?
答案只得一個
https://www.youtube.com/watch?v=QdJrLyzoCl8

美國人係小學雞嘅

你老尾咪當全世界白痴先得㗎做咗又唔認

平時冇都屈到有. 今次竟然話唔肯定人為還是自然?呵呵……

除左老美邊個會做呢d嘢?俄羅斯唔想供氣一關了事,睇下遲d邊個賣氣比歐洲咯。

引用:
原帖由 lttsang888 於 2022-10-2 00:56 發表
除左老美邊個會做呢d嘢?俄羅斯唔想供氣一關了事,睇下遲d邊個賣氣比歐洲咯。
挪威撲街啦今次……北溪炸完第二日,挪威到波蘭個條天然氣管開張!
咁橋……而且條管就係北溪隔離
挪威變左唯一用管道賣天然氣個賣家。
壟斷!
唔怪得佢即刻話要出兵保護條管
我估計拜登會講:仲漏左一個? 呵呵

主題標籤 #俄羅斯
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]