• 瀏覽: 2,305
  • 回覆: 12
位於烏克蘭克里米亞半島的克里米亞大橋(Crimean Bridge,又稱刻赤大橋(Kerch Bridge))上有運油車的燃料缸起火。俄羅斯國家反恐委員會指出,一

當澤連斯基不斷對外說俄羅斯準備動用核武時,他卻不斷在做一些刺激俄羅斯的事,如果烏克蘭繼續攻擊克里米亞或那四個已入俄的州份,真的難保俄方會否真的動用核武。

新聞來源連結:

https://www.hk01.com/即時國際/823237/克里米亞大橋爆炸起火-烏克蘭承認施襲-所有非法的都應被摧毀

俄仔應該用斬首戰術,攪掂澤連斯基先

on9司機為自己舔美理想, 不斷將國民拖入深淵..

普京生日最大禮物🎁

引用:
原帖由 Zzlaz 於 2022-10-8 20:05 發表
普京生日最大禮物🎁
反正條橋係俄佬用咁多錢起 就算澤仔認左係佢地做又點啫 澤仔都無乜損失

今天莫斯科時間20:00點,火車又可以通過克里米亞大橋。
來源:

https://t.me/s/intelslava

引用:
原帖由 細菌人一路發 於 2022-10-8 20:10 發表

反正條橋係俄佬用咁多錢起 就算澤仔認左係佢地做又點啫 澤仔都無乜損失
到今時今日烏克蘭人都仲有水有電有橋有路你估係俄羅斯炸唔到定係選擇唔炸?一陣烏克蘭好似阿富汗咁被炸到爛晒唔好喊,係自己選個總統攞嚟

引用:
原帖由 apmichael 於 2022-10-8 20:46 發表

到今時今日烏克蘭人都仲有水有電有橋有路你估係俄羅斯炸唔到定係選擇唔炸?一陣烏克蘭好似阿富汗咁被炸到爛晒唔好喊,係自己選個總統攞嚟
咁你話呢 炸唔到定選擇性唔炸係邊個問題
都係嗰句 普京有咁犀利嘅話開戰三日就打完啦 拖左大半年到依家都搞唔掂澤仔係邊個問題?

引用:
原帖由 細菌人一路發 於 2022-10-8 20:50 發表

咁你話呢 炸唔到定選擇性唔炸係邊個問題
都係嗰句 普京有咁犀利嘅話開戰三日就打完啦 拖左大半年到依家都搞唔掂澤仔係邊個問題?
你都無聽書,普京由第一日已經講咗唔係要推翻基庫政權,如果可以談判佢都唔想打。

引用:
原帖由 apmichael 於 2022-10-8 21:59 發表

你都無聽書,普京由第一日已經講咗唔係要推翻基庫政權,如果可以談判佢都唔想打。

中俄vs外國嘅形勢已成定局
唇亡齒寒
如果俄羅斯輸
下一個被圍堵就係中國
香港亦唔會獨善其身
中俄贏是必須的

引用:
原帖由 apmichael 於 2022-10-8 21:59 發表

係囉 無人想打仗 點解佢要侵吞隔離國領土 咪因為之前克里米亞食隨知味 講到咁理直氣壯點解習總又唔敢出聲支持佢?friend嚟喎
你咪睇下俄佬嗰啲挺普京嘅小粉紅 一聽到話普京全民徵召個個就雞飛狗走 身體好誠實囉

引用:
原帖由 細菌人一路發 於 2022-10-8 22:07 發表

係囉 無人想打仗 點解佢要侵吞隔離國領土 咪因為之前克里米亞食隨知味 講到咁理直氣壯點解習總又唔敢出聲支持佢?friend嚟喎
你咪睇下俄佬嗰啲挺普京嘅小粉紅 一聽到話普京全民徵召個個就雞飛狗走 身體好誠實囉
侵吞國土又點及你美爸呀。

烏克蘭徵兵咪一樣雞飛狗走

國家與國家之間弱肉強食,國民逃避戰爭唔想打仗,原本就係常態,你就以為係俄羅斯獨有

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]