• 瀏覽: 405
  • 回覆: 20
+3
G7商議對俄新措施:七國集團(G7)領導人峰會6月26日在德國揭開序幕,會上烏俄戰爭與擴大俄羅斯制裁仍是討論焦點,各國領導人商議新的對俄制裁措施,包括議定能源進口價格上限以應對能源危機、以及禁止黃金進口等。而在黃金方面,俄羅斯是全球第二大黃金供應國(佔比約10%),限制黃金進口預期將俄國的黃金排除國際市場之外,進一步打擊俄羅斯的資金來源。制裁措施的細節尚未完全公布,但亞洲在週一(27日)的黃金現貨價格即已立即反應上漲。

義大利總理德拉吉(Mario Draghi)提議針對俄羅斯石油及天然氣設定進口價格上限,此提議受到法國總統馬克宏(Emmanuel Macron)在內的領導人支持。

不是說好一滴俄油也不買嗎?你們太過分了!
澤連斯基哭暈在廁所。

新聞來源連結:
https://global.udn.com/global_vision/story/8662/6417986

被人耍了一次又一次。

成班仆街人渣坐埋商量點樣針對一個國家,
成班真仆街冚家剷..

會上義大利總理德拉吉(Mario Draghi)提議針對俄羅斯石油及天然氣設定進口價格上限,此提議受到法國總統馬克宏(Emmanuel Macron)在內的領導人支持。《衛報》指出,只要歐洲國家擬定天然氣上限價格,並拒絕以更高價購買天然氣,俄羅斯在短期內沒有替代市場的情況下,就不得不接受歐洲所開的價碼。

咪好 L 過去搶

瘋7搞唔死俄佬, 又倡議on9題目
加力打壓, 其實呢班政棍IQ & EQ 都近乎0 , 回力標再重來!!
現在1美元=53.2盧布
到8月就知瘋7 儍到亡國邊懸

引用:
原帖由 香港雞蟲 於 2022-6-27 21:45 發表
會上義大利總理德拉吉(Mario Draghi)提議針對俄羅斯石油及天然氣設定進口價格上限,此提議受到法國總統馬克宏(Emmanuel Macron)在內的領導人支持。《衛報》指出,只要歐洲國家擬定天然氣上限價格,並拒絕以更高價購買天然氣,俄羅斯在短期內沒有替代市場的情況下,就不得不接受歐洲所開的價碼。

咪好 L 過去搶
准備學印度買俄羅斯石油,價格上限幾錢會告訴你咩?

引用:
原帖由 tinnit 於 2022-6-27 21:40 發表
成班仆街人渣坐埋商量點樣針對一個國家,
成班真仆街冚家剷..
一邊制裁,一邊繼續用佢地嘅石油同天然氣,冬天隨時比俄羅斯玩返轉頭

黃金............亞洲多多都要

乜能上限,俄羅斯天然氣一路都平過美國民主氣。

引用:
原帖由 香港雞蟲 於 2022-6-27 21:51 發表

一邊制裁,一邊繼續用佢地嘅石油同天然氣,冬天隨時比俄羅斯玩返轉頭
呢班所謂豬柒真係好L仆街..

單方面設價格上限無乜用喎,俄佬可以唔賣啫,大家一拍兩散囉

除非買家有好多選擇,唔買俄油可以有其他能源替代啫,否則買家唔一定有著數喎

引用:
原帖由 tinnit 於 2022-6-27 22:18 發表

呢班所謂豬柒真係好L仆街..
如果搞死俄羅斯,下個就係搞中國

引用:
原帖由 ansonkpl 於 2022-6-27 22:19 發表
歐豬咪諗埋 d on 9 野囉

俄羅斯一於將價格設於上限一仙咁多,
睇你地買唔買。

引用:
原帖由 ansonkpl 於 2022-6-27 22:19 發表

除非買家有好多選擇,唔買俄氣可以有其他能源替代啫,否則買家唔一定有著數喎
實施制裁一滴都冇得買,限價平過國際油價就可以買。明眼人都知歐盟在給自己搵下台階。

主題標籤 #俄羅斯
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]