• 瀏覽: 4,859
  • 回覆: 55
  • 追帖: 1
中國交銀保險有限公司執行董事及行政總裁壽福鋼,周日(12日)在西貢石屋山附近失蹤後,至今踏入第3日仍下落不明。搜救隊伍今日(15日)繼續登山搜索,惟暫時仍未有發現。
至今晚警方向公眾發相尋人,所見壽福鋼失蹤前身穿行山服的身影曝光,閉路電視拍下他於周日清晨獨自離開其北角寶馬山寓所,警方呼籲市民提供壽的消息。

著到好pro去行山, 都會出事??? 山可以好危險!

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/突發/677167/交銀保險ceo壽福鋼西貢失蹤3日-離家穿行山服身影曝光

熱賣及精選
行山可以跌落山谷, 夾住隻手, 走唔到, 叫天不應, 叫地不聞. 

條 pk 又害死揾條屍班大佬, 
餐餐都係一個人行

唔睇好

呢段時間行山,中鼠話黎就黎!都係係屋企温下女好

引用:
原帖由 我要真發達復活 於 2021-9-16 12:27 AM 發表

行山可以跌落山谷, 夾住隻手, 走唔到, 叫天不應, 叫地不聞. 
香港行山,又咪去鳳壁那些痴線地方,唔係咁恐怖嘅!

嗱!比卡超、仆街鄧、骨精鵬你哋咁撚巴閉,唔洗我教你哋嗄話~一於用基本法附件3用國安法,
以後行山嘅人要好似啲議員咁宣誓,發誓行山唔准失蹤同唔准死
違者DQ佢,無論幼稚園、中小學、大學禠奪資歷,釘埋佢啲車牌、電牌、乜牌物牌,再要佢歸還薪津、5000蚊電子消費券、以前啲退稅款項,再扣押埋唔出死亡證比佢,等佢死都無得落地府反中亂港囉。

又嚟一單,精怪所為

點解一個人行?

雙規定雙開?

引用:
原帖由 戇居士電梯佬 於 2021-9-16 02:24 PM 發表

嗱!比卡超、仆街鄧、骨精鵬你哋咁撚巴閉,唔洗我教你哋嗄話~一於用基本法附件3用國安法,
以後行山嘅人要好似啲議員咁宣誓,發誓行山唔准失蹤同唔准死
違者DQ佢,無論幼稚園、中小學、大學禠奪資歷,釘埋佢啲車牌、電牌、乜牌物牌,再要佢歸還薪津、5000蚊電子消費券、以前啲退稅款項,再扣押埋唔出死亡證比佢,等佢死都無得落地府反中亂港囉。
智障人士,咪乜都扯上政治

引用:
原帖由 mcc8888888 於 2021-9-16 05:49 PM 發表

點解一個人行?
當你畢了業到社會工作, 尤其是他這背景這年歲, 要找人一同行山是很困難.

利申: 經常一個人行山.

引用:
原帖由 冰風蓋天 於 2021-9-16 05:55 PM 發表

智障人士,咪乜都扯上政治
都係學柒娥嗰套「立法啲人就會愛國,宣誓啲人就會效忠」啫
咁用翻佢嘅思維只要「立法&宣誓」咁行山就唔會失蹤,即使失蹤都唔會死。

引用:
原帖由 cwilson1 於 2021-9-16 12:23 AM 發表

中國交銀保險有限公司執行董事及行政總裁壽福鋼,周日(12日)在西貢石屋山附近失蹤後,至今踏入第3日仍下落不明。搜救隊伍今日(15日)繼續登山搜索,惟暫時仍未有發現。
至今晚警方向公眾發相尋人,所見壽福鋼失蹤前身穿行山服的身影曝光,閉路電視拍下他於周日清晨獨自離開其北角寶馬山寓所,警方呼籲市民提供壽的消息。

https://cdn.hk01.com/di/media/images/dw/20210915/514931724954636288541897.jpeg/uAt-vdb3iWc6wYiRcWSi398p2M8HlzloOnNtmDpzbZg?v=w1280r16_9
就係呢d 先經常出事
自以為pro 
無左危機感

又係一人行山

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]