• 瀏覽: 2,257
  • 回覆: 75

香港奧運代表團長貝鈞奇表示,本港羽毛球代表伍家朗日前身穿未有印上區徽的黑色球衣出賽,並無問題,強調球衣已經過裁判檢驗,合格才可出賽。貝鈞奇在本台節目表示,運動員上場時穿著甚麼服飾,要視乎各個體育總會的要求,一般都會印有區徽,但在特殊情況下,例如伍家朗出賽前一個月取消贊助商合約,匆忙間要找其他球衣頂替,就未必印有區徽。

貝鈞奇相信,運動員穿上有區徽的賽服,會有榮譽感,不會刻意選擇無區徽的服飾,他已與伍家朗教練溝通,但能否在餘下賽事提供印有區徽的球衣,要視乎能否趕及製作,以及球衣是否符合大會要求。貝鈞奇說,事件或多或少影響伍家朗,但團隊會以平常心處理,反對將事件政治化,強調團隊專注比賽,不希望外間聲音影響運動員狀態。

你群死黃狗就係乜都政治化事件啦!有口話人,睇下你群死黃狗點撚樣係奧運出醜!

新聞來源連結:
https://www.881903.com/news/local/2402113/貝鈞奇伍家朗穿無區徽球衣無問題-反對政治化事件

熱賣及精選
take it easy

貝鈞奇咁講的話,香港奧運代表可以隨便穿著任何服飾只要比賽裁判話OK

傷台成班食屎狗,一出聲就臭 L 到仆街 😀

你妥協下次整壇大大壇嘅你就仆街㗎喇! 

帶頭批鬥的政黨要道歉啦。
這是基本禮貌!
刪FB當無事不是好的處理方法。

他們不分青紅皂白。
點樣能好好做事?
怎樣通過好的法案呢?

無問題?! 佢用難民身份去比賽咪無

阿香港代表團團長,就算代表香港都冇印上區徽唔鐘意唱國歌你條友話冇問題啦,但最大問題係伍家朗故意揀套全黑衣黑褲嘅曱甴黑暴裝束嚟出賽呀!

引用:
原帖由 mawongching 於 2021-7-26 10:13 AM 發表

貝鈞奇咁講的話,香港奧運代表可以隨便穿著任何服飾只要比賽裁判話OK
又上綱上線了。
大會有嚴格規定的!

引用:
原帖由 煙如織 於 2021-7-26 10:31 AM 發表

阿香港代表團團長,就算代表香港都冇印上區徽唔鐘意唱國歌你條友話冇問題啦,但最大問題係伍家朗故意揀套全黑衣黑褲嘅曱甴黑暴裝束嚟出賽呀!
只是你覺得唔好。就當人有罪?
你邊位呀?

引用:
原帖由 mawongching 於 2021-7-26 10:13 AM 發表

我都係咁諗,以後咪自己喜歡著物就著物?

伍家朗一定是怪獸,有印上區徽的球衣需要特別製造。

所以香港政府真係好廢,有敢言嘅議員,如何君穆生但唔撐佢地

心諗為D咁人群出賽、慘到趴街克食

主題標籤 #伍家朗
提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]