• 瀏覽: 970
  • 回覆: 49
【明報專訊】中聯辦主任駱惠寧在上周六在論壇表示,中央將繼續堅持和完善「一國兩制」制度體系,「缺失的要修補,跑偏的要糾正,過時的要更新」。特首林鄭月娥昨日在出席行政會議前見記者,回應《電影檢查條例》修訂指引時說,過去20多年,很多事情都如駱惠寧所說「積非成是」,她形容是「隻眼開隻眼閉」,但要確保一國兩制在港準確全面貫徹落實,需重新檢視每套制度是否與《港區國安法》、一國兩制相適應,並稱任內每一天都會從「撥亂反正、正本清源」角度檢視現行體制、制度、做法、法律,如有需要會「更新、完善」。

話佢係黃果D,請回答以下問題:

1. 佢係黃的話點解會搞港台,將港獨勢力連根拔起?
2. 佢係黃的話點解會檢討電檢規則,禁止港獨題材?
3. 佢係黃的話點解會繼續更改法律,將反共組織(如支聯會)接近解散?
4. 佢係黃的話點解會繼續更新、完善制度去將港獨勢力清除?

新聞來源連結:
https://news.mingpao.com/pns/要聞/article/20210616/s00001/1623781741745/林鄭-保符國安法-每天檢視體制-民建聯倡媒體網絡等優先處理-民主黨斥收窄各方空間

當然啦...扮睇唔到既人一句"佢扮野,做戲之嘛"就將佢既工作抹黑.....

熱賣及精選
一向支持習總書記 支持中央!
可能她被人感覺佢慢吞吞,做事作風似個執行官, 似理非理,相對梁生意見較多行動亦積極。

引用:
原帖由 刺客禁言 於 2021-6-16 06:58 AM 發表

其實香港本身係全球數一數二
安全 和平 自由 守法 低犯罪率城市
民建聯D方案成日擾民
破壞社會和諧
搞咁多野個目的係為乜?🤷
黃九黑暴攪到無晒喎, 你失憶呀

引用:
原帖由 gogoaway 於 2021-6-16 07:02 AM 發表

可能她被人感覺佢慢吞吞,做事作風似個執行官, 似理非理,相對梁生意見較多行動亦積極。
佢做野慢唔代表佢黃.....
佢做野係有法有理,如果下下太急進就會引起屍化挑戰.....
當日佢搞蒙面法,結果被屍化覆核成功.....

如今佢做每一步都係深思熟慮......

引用:
原帖由 刺客禁言 於 2021-6-16 06:58 AM 發表

民建聯D方案成日擾民
破壞社會和諧
如果唔係國安法,今日出街仲要擔心被你班曱甴無差別屠殺,安全乜鬼

而家鞏固勇武抗暴成果令社會更和諧,我又覺得 o 喎

香港曱甴,時代垃圾。

引用:
原帖由 巴巴先生 於 2021-6-16 07:04 AM 發表

佢做野慢唔代表佢黃.....
佢做野係有法有理,如果下下太急進就會引起屍化挑戰.....
當日佢搞蒙面法,結果被屍化覆核成功.....

如今佢做每一步都係深思熟慮......
我覺得梁振英做得好過林鄭,較有獨得多方建議,有政治觸覺,無人話林鄭黃,只是不稱職,象個執行官

引用:
原帖由 綠腳趾 於 2021-6-16 07:10 AM 發表

如果唔係國安法,今日出街仲要擔心被你班曱甴無差別屠殺,安全乜鬼

而家鞏固勇武抗暴成果令社會更和諧,我又覺得 o 喎
全對! 另立網媒法律,通輯在呆灣漢奸燒藥丸,日日不停抹黑唱衰中國。

如果我唔係有國安法..靠佢可以做到D咩..

引用:
原帖由 刺客禁言 於 2021-6-16 07:23 AM 發表

你可以翻查返
次次推政府落火坑都有民建聯身影

咁你要問返點解會有你所謂既暴徒出現
事實你唔搞慶市民 
市民邊有咁得閑上街遊行?
遊行集會係香港係合法的
因為好多造謠抹黑煽暴曱甴又無腦收錢食天使

剛剛煽暴其中一角韓寶生上庭啦,連場暴動屠殺就係靠謊言支撐

香港曱甴,時代垃圾。

台灣亞洲民主燈塔都有假新聞法
亂傳假新聞者都會被罰百萬計罰金或無期徒刑
817 + 1450都話香港無理由唔跟

引用:

民建聯D方案成日擾民
破壞社會和諧
消滅哂所有黃屍曱甴就更安全自由啦

引用:
原帖由 刺客禁言 於 2021-6-16 07:23 AM 發表

你可以翻查返
次次推政府落火坑都有民建聯身影

咁你要問返點解會有你所謂既暴徒出現
事實你唔搞慶市民
市民邊有咁得閑上街遊行?
同埋基本法遊行集會係香港係合法的
呢個本身係市民權利 表達訴求
而家整到無咗
我係電視機面前只見到泛民主身影和暴徒一起行動

主題標籤 #林鄭月娥
提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]