• 瀏覽: 690
  • 回覆: 12
南韓再多兩人在接種新冠疫苗後死亡,至今累計9宗個案。

韓聯社報道,兩名離世女患者均居於療養院,本身有長期病患。南韓周六共新增806宗在接種新冠疫苗後,出現異常反應的個案,當中9宗出現嚴重過敏反應。

當地至今已有逾31萬人接種疫苗,當中錄得3,689宗接種後反應不良個案,比例約為百分之一。至於新增確診方面,多416人受感染,繼續徘徊在約400宗水平。

韓國已經死咗9條友,係咪唔應該打外國嘢哩?

新聞來源連結:

http://news.tvb.com/world/6044884734b031e96dbe28b8

熱賣及精選
9個人死,用邊款先?
如果係中國野,手足又可以做文酸😍

老老實實,老人加 嚴重長期病患, 根本就唔適合接種任何疫苗。

引用:
原帖由 hkfc002 於 2021-3-7 11:07 PM 發表

老老實實,老人加 嚴重長期病患, 根本就唔適合接種任何疫苗。

阿屎 疫苗 真無改錯名

- 支持紅藍白,吊9黑黃綠
- 盡力反黃黑店
- 黃黑a/c即封,但日後如該a/c改善會解封
- 逢中必撐,逢尾必反
- 波馬股/娛新4項全能(3月起大幅減玩波馬只玩股,因想減肥),盤路/數據/圖表會說話
外國野無保證

黃絲話:韓國打疫苗死咗人關香港咩事?唔好干涉人哋國家!

引用:
原帖由 hkfc002 於 2021-3-7 11:07 PM 發表

具體問題具體分析,本身就沒什麼感染風險的地區,老人確實不需要冒險打疫苗,像歐美這種高風險感染地區,打疫苗的風險比感染風險小,打更划算

引用:
原帖由 徐庶 於 2021-3-7 10:44 PM 發表

9個人死,用邊款先?
如果係中國野,手足又可以做文酸😍
好似係你死你是疫苗。

引用:

而家各國政府都只係想復市,解封..

老人打疫苗死亡機會比起中左新冠要住院佔用ICU既機會低就會接受...

打完班老人家就可以解封.因為新冠變左感冒,年輕人中招大部份係輕症回家食藥休養..
老人家打完疫苗中招,唔會變重症,由療養院自己負責番照顧..
到時醫療壓力無晒..
就算多患者,死亡率和每年大流感相若就OK....

隔離戴FULL GEAR既是否鬼..
派裝備那位是否係鬼...
派八達通,禮卷那個人是否又係鬼..
TELEGRAM內又有多少係鬼..
朋友被捉,會唔會篤灰,
戴口罩可能係鬼..唔戴又怕被人起底..
科興打左十萬重要係老人,先有廿個叫有返應

在線時間 Monday to Friday : am:11:30-pm:5:30
無乜野唔好搵我,有野都唔好搵我
3Q
引用:
原帖由 年月是流水 於 2021-3-8 05:06 PM 發表

講真隻隻疫苗都有問題啦,無問題就唔係緊急使用了吧 

問題係d仆街一味focus疫苗打死人,搞到黃又唔打、藍又唔打,香港咪攬炒囉.... 

至於咩人想香港攬炒不能復元,各人心中有數啦
非常同意!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]