• 瀏覽: 3,869
  • 回覆: 190
  • 追帖: 1
【Now新聞台】睇餸食飯下炮製的財政預算案大家收貨嗎?

人民同議會好像活在平行時空, 以下晉惠帝呢句說話很貼切 。

天下荒亂,百姓餓死,帝曰:「何不食肉麋?」.

新聞來源連結:

https://news.now.com/home/local/ ... 335&refer=Share

熱賣及精選
消費券值得支持, 起碼可以直接刺激零售業.

消費券的確比派現金好, 起碼班海外港人冇得用

香港做乜野都會有人反對, 重點有無道理

消費劵好過派錢

香港政府咁撚仆街。 *邊有可能會益市民

引用:
原帖由 miniyannis 於 2021-2-26 08:56 AM 發表

消費劵好過派錢
消費卷好過派錢,但不應該分期,一次過派無咁多人嘈

引用:
原帖由 tttt123456 於 2021-2-26 08:56 AM 發表

香港政府咁撚仆街。 *邊有可能會益市民
咁仲唔拿個bno 飛英國, 仲係香港得咩9...

算啦...做乜9都反對的啦

引用:
原帖由 leslielo 於 2021-2-26 08:59 AM 發表

消費卷好過派錢,但不應該分期,一次過派無咁多人嘈
應該係平均d帶動消費...

咁既環境仲有得派算係咁...

引用:
原帖由 songsong17 於 2021-2-26 09:08 AM 發表

應該係平均d帶動消費...

咁既環境仲有得派算係咁...
應該一次過派並可以自由過戶,不設限期。小商販唔洗裝八達通機都可以收,老人家唔識用電子卷可以過俾後生用。

What a pretty of these proposals? Zero Mark at all.

引用:
原帖由 二叔持倉 於 2021-2-26 07:59 AM 發表

【Now新聞台】睇餸食飯下炮製的財政預算案大家收貨嗎?

人民同議會好像活在平行時空, 以下晉惠帝呢句說話很貼切 。

天下荒亂,百姓餓死,帝曰:「何不食肉麋?」.

新聞來源連結:

https://news.now.com/home/local/player?newsId=425335&refer=Share
咪係囉,明明有簡單直接既方法,啲仆街就係唔用,搞埋啲花臣野.Anyway,官嘛,唔搞多啲野點同呀耶交待有做過野先

提示: 違規內容已被屏蔽
帳號注冊至今已滿十年,該說的已經說了,從此隱退.
one month is too rush

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]