• 瀏覽: 11,966
  • 回覆: 176
中澳關係持續緊張,不少被貨拒諸門外的澳洲貨轉銷本港,早前澳洲龍蝦、車厘子均一度大跌價,吸引不少市民大舉掃貨。牛年到,有凍肉零售商指,澳洲

呢啲價又好似真係好抵食
香港人真係要好感謝中國
無中國整大個餅又突然禁佢
香港人一般小市民應該唔會有咁嘅著數

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/社會新聞/586290/牛年-中澳緊張貨物轉銷本港-繼龍蝦車厘子-澳洲和牛來貨平一成

熱賣及精選
呢D咁既垃圾,,黃人曱甴送都吾食~魚蛋,燒賣,豬皮 先係好嘢~仟幾兜都搶住要~如果發臭仲有打賞....

應該半價,要港人接收被拒蘿底橙,咁無誠意

平一成當香港人乞衣?

好野跟本唔愁無出路

別人笑我太瘋癲 我笑他人看不穿
上次韓國D貨都轉嚟香港,大把零食大撇價

香港食得幾多?

引用:
原帖由 刺客禁言 於 2021-2-14 02:07 PM 發表

好野跟本唔愁無出路
咁就直接同中國斷絕貿易啦

引用:
原帖由 刺客禁言 於 2021-2-14 02:07 PM 發表

好野跟本唔愁無出路
不過賣唔到好價

唔好學羅黎賤種甘用黑名單啦,口講言論自由,卻限制他人發表意見.
引用:
原帖由 s-chris 於 2021-2-14 01:55 PM 發表

中澳關係持續緊張,不少被貨拒諸門外的澳洲貨轉銷本港,早前澳洲龍蝦、車厘子均一度大跌價,吸引不少市民大舉掃貨。牛年到,有凍肉零售商指,澳洲

https://cdn.hk01.com/di/media/images/990840/org/151c627520a2b554441fa6ab141d0d06.JPG/TIQe10FqNsSQUachnF6cF_oFqqFBYa-Br0XJ2a9Fydk?v=w1280r16_9
關三昌乜事,呢間嘢唔係標榜賣本地牛嘅咩?
話時話,幫襯過一次,返到屋企打開個盒水汪汪,冇下次。

提示: 違規內容已被屏蔽
平一成 

總之五毛同黃絲一類人 中國做既事五毛就話好好好 ,美國做嘅事黃絲就話好好好
引用:

好野跟本唔愁無出路
岩呀,多啲貨賤賣嚟香港吖,前排我先買咗三隻澳龍過節,$150斤咋

引用:
原帖由 睇天做人 於 2021-2-14 02:13 PM 發表

不過賣唔到好價
平唔到幾多啦
野食平咗市民之福
反正煤同鐵仲升咗
對返條數但又唔直接關我事
我覺得唔錯

別人笑我太瘋癲 我笑他人看不穿
引用:
原帖由 s-chris 於 2021-2-14 01:55 PM 發表

https://cdn.hk01.com/di/media/images/990840/org/151c627520a2b554441fa6ab141d0d06.JPG/TIQe10FqNsSQUachnF6cF_oFqqFBYa-Br0XJ2a9Fydk?v=w1280r16_9
平一成有鬼用咩?平時大減價都唔止平一成啦。

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]