• 瀏覽: 1,175
  • 回覆: 21
油麻地漆咸道南與加士居道交界,凌晨零時許,一輛的士沿漆咸道南支路準備駛出加士居道時,司機在讓線前收慢車速,惟尾隨駛至的林寶堅尼跑車煞掣不及撞的士車尾。兩車輕微損毀,惟司機商討和解方法期間口角,繼而動武打鬥。警員接報趕至現場調查,姓余29歲林寶堅尼司機及姓梁81歲的士司機,均報稱受傷,兩人涉嫌在公眾地方打鬥被捕,由救護員送院治理。

現場消息稱,兩司機意外後落車商討賠償,當場簽下和解紙,願以5千元解決事件。惟的士司機收款時發現銀碼不足,只得7張500元合共3,500元,但林寶堅尼姓余司機堅稱已支付10張500元,合共5千元,雙方頓起爭執,的士司機被打到嘴臉及眼角紅腫受傷,兩人被分別送院。
余由救護車送抵醫院,被送入急症室時,原本臥床的他,突激動彈起,爆粗鬧在場採訪記者,「影乜X嘢呀,X你老母!」救護員即安撫着他冷靜。

林寶堅尼 Gallardo 俗稱(細牛)

涉事跑車據悉2004年出廠,並於2006年首次登記 ,當年售價近300萬元,現時二手價約50萬元。
引擎:4961cc V10
馬力:500hp /7,800rpm
扭力:510Nm/4,500rpm
驅動形式:四輪驅動0-100kmh 4.2秒
極速:309 kmh

咁好中氣都要瞓床?做戲專業啲啦!又窮又惡失禮人。

咁好中氣都要瞓床?做戲專業啲啦!又窮又惡失禮人。

新聞來源連結:
https://hk.appledaily.com/breaking/20201124/XNG6UBTFZJC2VCO4FJD2TY5DYM/

81歲就搵D唔會影響其他人性命安全嘅工作做啦!

引用:
原帖由 生果轉貼員 於 2020-11-24 03:09 PM 發表

油麻地漆咸道南與加士居道交界,凌晨零時許,一輛的士沿漆咸道南支路準備駛出加士居道時,司機在讓線前收慢車速,惟尾隨駛至的林寶堅尼跑車煞掣不及撞的士車尾。兩車輕微損毀,惟司機商討和解方法期間口角,繼而動武打鬥。警員接報趕至現場調查,姓余29歲林寶堅尼司機及姓梁81歲的士司機,均報稱受傷,兩人涉嫌在公眾地方打鬥被捕,由救護員送院治理。

現場消息稱,兩司機意外後落車商討賠償,當場簽下和解紙,願以5千元解 ...
好戲得過賤種曱甴死全家?

引用:
原帖由 海晏河清 於 2020-11-24 03:20 PM 發表

睇片又唔覺咁老

引用:
原帖由 海晏河清 於 2020-11-24 03:20 PM 發表

頭撞尾一定係林寶司機唔啱

回覆 引用 TOP

有事慢慢講,暴力係解決唔到問題

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 生果轉貼員 於 2020-11-24 03:09 PM 發表

現場消息稱,兩司機意外後落車商討賠償,當場簽下和解紙,願以5千元解 ...
一萬幾千都要嘈,揸乜春林保吖,揸思域把啦。

牛牛車主大獲啦~人地81歲好皮氣5千算數...點知俾人打....
今次無得和解啦~~賣左部牛牛都唔夠賠~~~

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 丁常唔多旺 於 2020-11-24 10:23 PM 發表

一萬幾千都要嘈,揸乜春林保吖,揸思域把啦。
思域都貴㗎!

81歲仲可以揸的士,好嘢!老當益壯啊!!

回覆 引用 TOP

帶住口罩有鬼人認得你咩!人地81歲仲要開車搵食,幾千蚊都要呃人,夠晒賤

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 蟑螂媽媽係天使 於 2020-11-24 03:41 PM 發表

好戲得過賤種曱甴死全家?
又粗口又打人肯定係黃屍死曱甴

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]