• 瀏覽: 856
  • 回覆: 18
+2
巴西衛生部門10月21日指,當地一名參與由牛津大學及阿斯利康藥廠(AstraZeneca)合作研發針對新型冠狀病毒(COVID-19)疫苗臨床試驗的志願人士死亡

咁多問題今次仲死埋人,牛津疫苗?不了

新聞來源連結:

https://www.hk01.com/article/538 ... utm_medium=referral

如果中國疫苗真係成功
相信會百國聯軍搶購中國疫苗

未日帝國真係不知所謂

"消息人士報道,死者沒有接受新型疫苗, 可能屬於接受腦膜炎疫苗的群組"

"牛津大學的聲明指,經過詳細評估後,認為試驗沒有任何安全憂慮,因此計劃不會暫停。"

首先 呢段時間 仲試 腦膜炎疫苗 咁得意?
第二, 兩句說話 唔脗合, 前者說明 死者沒有接受新型疫苗,   後者意思是  死者有接受新型疫苗 但死因唔關事

我只係得一個問題
既然係疫苗試驗者
應該係得到密切醫學觀察身體情況
以現時既資料睇
其實新冠發現得早 配合適當治療
存活率係好高
點解仲會出現死亡個案

我只係記得一樣野:巴西佬講過唔同中國買疫苗

巴西記住唔好買中國疫苗啊,買咗正契弟

巴西政府早前又話唔會買中國疫苗, 記得唔好買呀

引用:
原帖由 lrr174 於 2020-10-22 11:41 AM 發表
"消息人士報道,死者沒有接受新型疫苗, 可能屬於接受腦膜炎疫苗的群組"

"牛津大學的聲明指,經過詳細評估後,認為試驗沒有任何安全憂慮,因此計劃不會暫停。"

首先 呢段時間 仲試 腦膜炎疫苗 咁得意?
第二, 兩句說話 唔脗合, 前者說明 死者沒有接受新型疫苗,   後者意思是  死者有接受新型疫苗 但死因唔關事 ...
可能將冠狀肺炎病毒疫苗.分開另一隻叫做冠狀腦膜炎病毒疫苗...

咁冠狀肺炎病毒疫苗就唔駛暫停...

引用:
原帖由 lung_block 於 2020-10-22 12:06 PM 發表

可能將冠狀肺炎病毒疫苗.分開另一隻叫做冠狀腦膜炎病毒疫苗...

咁冠狀肺炎病毒疫苗就唔駛暫停...
臨床分組測試, 一組打真正疫苗, 另一組是打安慰劑, 點會打其他疫苗? 真係當人白癡

引用:
原帖由 伍皓昌 於 2020-10-22 12:16 PM 發表

臨床分組測試, 一組打真正疫苗, 另一組是打安慰劑, 點會打其他疫苗? 真係當人白癡
總之係唔想公布中間詳細資料,以免現在試緊既新冠疫苗進程受阻罷了...

簡單講句黑箱作業,有事都唔想俾你知...

引用:
原帖由 crazymannnnn 於 2020-10-22 12:00 發表
巴西記住唔好買中國疫苗啊,買咗正契弟
師兄的頭像。

附件

我要濫交.jpg(95.81 KB)

2020-10-22 12:27 PM

非常讚成巴西佬話唔買中國疫苗,少個國家爭等我哋唔駛等咁耐!

引用:
原帖由 腸旦丁麵 於 2020-10-22 12:38 發表
非常讚成巴西佬話唔買中國疫苗,少個國家爭等我哋唔駛等咁耐!
15蚊劑明醒優惠價,我真心想佢地唔買。

引用:
原帖由 crazymannnnn 於 2020-10-22 11:31 發表
巴西衛生部門10月21日指,當地一名參與由牛津大學及阿斯利康藥廠(AstraZeneca)合作研發針對新型冠狀病毒(COVID-19)疫苗臨床試驗的志願人士死亡

https://cdn.hk01.com/di/media/images/dw/20201022/395782605091377152932680.jpeg/UjMoxpeIccZKwy9eEb5ktvXlLQ7YvNYjoju_2aI7v9k?v=w1280r16_9
原來係咁, 所以立刻轉口風話用中國野。

主題標籤 #新冠肺炎
提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]