• 瀏覽: 1,695
  • 回覆: 54
近年多宗具爭議案件的涉案人士均獲「放生」,包括壹傳媒黎智英涉刑恐東方報業集團(下稱「東方」)男記者案、東方與電視廣播有限

東方有東方up
肥驊個位依然穩如泰山

新聞來源連結:
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20200917/bkn-20200917033010400-0917_00822_001.html

74X

回覆 引用 TOP

香港罵法官係藐視法庭
而家好似無人理🤷

別人笑我太瘋癲 我笑他人看不穿
引用:
原帖由 刺客禁言 於 2020-9-17 07:58 AM 發表

香港罵法官係藐視法庭
而家好似無人理🤷
你有冇常識?有冇睇過法官行為守則第二十二條?𥚃面講「法官的行為是受到公眾監察的。無論在庭裡庭外,法官行事都必須維持司法人員的尊嚴及地位。」你知唔知乜嘢叫公眾監察?監察當然包括批評吧!

呢條律政司九成係黃臥底,記得舊年佢打算逃去英國扮受傷唔返香港

這是律政署有黃屍內鬼,屍法法庭內大量黃狗官。毒粉應針對黃狗官,不是針對律政司

回覆 引用 TOP

DL老毛,毒粉衰過毒果,亂漆咁吠,亂漆咁咬。
毒粉不是曾支持黑暴曱甴咩

回覆 引用 TOP

因為林鄭都係曱甴, 在佢冶下
楊潤雄處理黃師走數, 審理反中教材走數
聶德權處理投票被黃人走法律的堵塞又走數, 處理黃公墓員又走數
邱滕華處理港台又不了了之, 由警方統一發放記者証又不了了之
...
醫管局到而家都冇處理黑醫護, 違背了三月時保留追訴權, 又不了了之喎
所以司法黃到咁, 鄭若樺廢到咁, 咪就係林鄭班子囉, 

林鄭仲叫大家勿批評法官添

總之香港仲用林鄭, 香港都永遠繼續係咁

幸好打走林鄭另一愛將盧偉聰, 否則香港仲大鑊.

中央, 你似乎盲咗囉

彩虹憍再會, 延續未完情
領養請在面書搜尋Olausen Lisa
林鄭啲𡃁冇個做L到嘢.

唔係律政司不作為,而係班無間道黃色檢控官芬芬現形拖後腿,故要搵「副檢」睇返實,這就是香港司法界的陰暗一面,法官已經分黨分派爭話事,政府次級官員又愛拖後腳,不過全世界都係咁,奈何!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 刺客禁言 於 2020-9-17 07:58 AM 發表

香港罵法官係藐視法庭
而家好似無人理🤷
狗官即係狗官

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 billyfung11 於 2020-9-17 08:26 AM 發表

掟汽油彈都優秀啦,一把爛鬼刀

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 laisi2 於 2020-9-17 08:18 AM 發表

呢條律政司九成係黃臥底,記得舊年佢打算逃去英國扮受傷唔返香港
俾中國 國安 挾返北京,先屈服,並唔係真心為國

回覆 引用 TOP

引用:

香港罵法官係藐視法庭
而家好似無人理🤷
皇帝都俾人鬧,假髮唔俾罵咪仲惡過皇帝

回覆 引用 TOP

主題標籤 #律政司
提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]