• 瀏覽: 11,712
  • 回覆: 190
曽生真係好寸。
不過又真係寸得好、你要制裁就要對佢有影響至得架。
唔係就好似爛你比人打完就叫:你因住!我實唔會就咁算數。

【美國制裁】形容不痛不癢 曾國衞:拜託要制裁就找點對我有影響的2020-08-08 13:56

Facebook微博電郵Twitter文字列印
曾國衞形容制裁不痛不癢。資料圖片美國宣布制裁11名中港官員,包括多名高官。政制及內地事務局局長曾國衞表示,這些所謂制裁簡直是自欺欺人,對此不痛不癢,毫無影響、毫無意義,「拜託要制裁就找點對我有影響的。」

曾國衞表示,對於美國這種霸凌行為、雙重標準是司空見慣,不值一提。他稱,美國自稱民主自由國家,所謂尊重人權,卻公然肆意對人「起底」,簡直是流氓行徑,不過也是符合他們一貫的流氓作風,也讓世人看清楚他們虛偽狂妄的真面目,「我們是不會被他們嚇到的,反而更令我們堅信現在所做的一切是正確的。為維護國家安全和香港繁榮穩定,我們會繼續致力反對、排除一切破壞國家安全、干擾國家內政的外部勢力入侵。」

新聞來源連結:
https://std.stheadline.com/realtime/article/1340866/即時-港聞-美國制裁-形容不痛不癢-曾國衞-拜託要制裁就找點對我有影響的

蘇格拉底:對制度不滿時,要麼離開,要麼合法改變,但無權破壞它

“we lie, we cheat, and we steal.” said Pompeo.
Snowden: “we already knew it.”
曾國衛好型

外傭居港權    莊豐源案    港珠澳大橋司法覆核
收黎金主美元黑金     我是不會忘記的     

76仁 人76,搞到香港一鑊粥,賣港引菲媚老美,九月九日要你仆。
敢言,讚

引用:
原帖由 dhammika2 於 2020-8-8 03:43 PM 發表

曽生真係好寸。
不過又真係寸得好、你要制裁就要對佢有影響至得架。
唔係就好似爛你比人打完就叫:你因住!我實唔會就咁算數。

【美國制裁】形容不痛不癢 曾國衞:拜託要制裁就找點對我有影響的2020-08-08 13:56

Facebook微博電郵Twitter文字列印
https://image.stheadline.com/f/680p0/0x0/100/st/a993360920 ...
說得鏗鏘有力

回覆 引用 TOP

霸氣回應這才是官威👍

[fly]  新年快喜 財源廣進 [/fly]
冇美國護照又冇美國資產其實冇影響,係冇得開戶口用美元,仔女以後衹能做中資公司,因外資冇人敢請

拜託各位被制裁人士,做吓戲畀佢老美睇吓,話表示好驚,等佢老美自high一吓嘛,你叫人家點落台呢

引用:
原帖由 仲夏少希望 於 2020-8-8 04:01 PM 發表

冇美國護照又冇美國資產其實冇影響,係冇得開戶口用美元,仔女以後衹能做中資公司,因外資冇人敢請
真?連行賂都敢嘅外資唔敢請官二代?
況且下一代搵錢易過上一代多多聲啦!

蘇格拉底:對制度不滿時,要麼離開,要麼合法改變,但無權破壞它

“we lie, we cheat, and we steal.” said Pompeo.
Snowden: “we already knew it.”
欣賞你的態度。
啲黃絲瘋狂洗板自j慶祝,其實根本就白癡

回覆 引用 TOP

好驚,可能制裁唔俾用 Facebook, WhatsApp。

咪用wechat, 抖音囉!

回覆 引用 TOP

曾:最多咪唔用信用卡,唔買保險,唔買強積金

日落政棍無賴幼稚手段

回覆 引用 TOP

邪惡軸心獨裁美國已沒什麼出口,除了顏色革命,憑什麼說制裁

回覆 引用 TOP

現在香港政府管治班底全部都唔怕以美國為首的黑社會社團恐嚇的,

難道美狗唔記得在國安法公佈前,港府班底已經清除了一班瘀血咩!

要建立全港教師政治取向資料庫
整頓司法機關,刻不容緩!
引用:
原帖由 2282008 於 2020-8-8 04:00 PM 發表

霸氣回應這才是官威👍
黃鄭若樺之流繼續縮埋入個龜殼

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]