• 瀏覽: 2,068
  • 回覆: 53
美國衞生部長阿扎爾抵台前的一天,北京大學海洋研究院成立的智庫「南海戰略態勢感知計劃」披露,美軍「列根號」航空母艦和「安提頓號」導彈巡洋艦在日本與台灣之間的東海巡弋,與此同時大陸黨媒亦發佈解放軍飛行員向敵機「語音外逼」要求離開的片段。台灣國防部表示,這是大陸針對美國列根號上的艦載機作為假想敵,針對性相當濃厚,軍方已嚴密監控美航母及中共軍機的動態。

只係模擬片段
即係J片

新聞來源連結:
https://hk.appledaily.com/china/20200810/ZB56NPTT6XG2EYYJNVO4EKUKSA/

熱賣及精選
唔驅趕都自己走..., 點似呀爺長期有個島係到...

引用:
原帖由 songsong17 於 2020-8-10 07:56 AM 發表

唔驅趕都自己走..., 點似呀爺長期有個島係到...
人地會走係唔趕嘅理由?

畀中國衛星捕獲

回覆 引用 TOP

目前部署在美海軍第七艦隊的「里根」號航母打擊大隊,近日從日本海出發,開赴東海開展巡航行動。有商業衛星捕捉到了正在東海地區部署巡航的「里根」號航母打擊大隊。
在「尼米茲」號航母離開印太地區後,「里根」號航母是目前美軍在印度-太平洋地區唯一一艘處於執勤狀態的航母。此前在8月初,「里根」號在日本海罕見與美國海軍以及美國空軍的陸基航空兵進行了聯演。

費事理你,漁船都省油

回覆 引用 TOP

應該成日發生,只係突然高調。

回覆 引用 TOP

唔通用廣東話咩

怕美國商務部部長救不到

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 .任展鑾. 於 2020-8-10 09:05 AM 發表

人地會走係唔趕嘅理由?
有d流浪狗間唔中走過來,次次都要去趕咩...

最搞笑係想引菲律賓加入, 但人地廢事理你...

引用:
原帖由 songsong17 於 2020-8-10 09:24 AM 發表

有d流浪狗間唔中走過來,次次都要去趕咩...

最搞笑係想引菲律賓加入, 但人地廢事理你...
呢啲嘢咁計嘅咩?
咁就唔好拍條片呃人啦~

引用:
原帖由 .任展鑾. 於 2020-8-10 11:48 AM 發表

呢啲嘢咁計嘅咩?
咁就唔好拍條片呃人啦~
宣傳於片於叫呃人? 你就唔好呃人啦...

Top gun trailer? 不過鬼佬都弱弱地,識鬼講其他語言咩?

引用:
原帖由 songsong17 於 2020-8-10 11:53 AM 發表

宣傳於片於叫呃人? 你就唔好呃人啦...
政治宣傳唔係呃人?
人地踩到埋嚟
你出去趕播新聞片都得啦

戰機日日都係飛黎飛去,點樣分高唔高調

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]