• 瀏覽: 27,287
  • 回覆: 129
本港新型肺炎確診個案數目截至昨日(14日)累計為1,570宗(包括一宗疑似),近日確診的患者多屬本地感染,亦有眾多源頭未明個案,這些患者在社區的行蹤眾多。衞生防護中心晚上更新確診患者到訪過的地方,有12間新增的食肆上榜,其中包括將軍澳天晉匯的名苑酒家、土瓜灣翔龍灣廣場的太興、黃埔天地百合苑商場的譚仔三哥米線、觀塘APM的但馬屋等食肆。伊利沙伯醫院首現院內爆發群組,其中一位92歲確診新型肺炎的女病人曾與其71歲、同樣確診的兒子,於7月6日到過深水埗的中央飯店。早前染疫的機師、第1419宗個案,當局公布他曾到過尖沙咀新港中心的鼎泰豐分店。至於疑有群組個案的慈雲山中心,翠河餐廳增至9人曾到訪,百匯軒增至7人,而蘊莎餐廳則增至6人。

有D餐廳D筷子, 刀義等搵個兜裝住放在枱面自己攞,我覺得最易傳染,點解佢地諗唔到,摸lift制都唔好啦,摸完餐具放喺口喎

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/社會新聞/498021/新冠肺炎-再多12間食肆-上榜-有患者曾到太興-名苑-但馬屋

熱賣及精選
有冇核實機制?如果曱甴中招,睇過連登仔post話嗡啲藍店攬炒啵!

社區大爆發

小小的一陣風呀 慢慢的走過來
請你們歇歇腳呀 暫時停下來
海上的浪花兒開呀 我才到海邊來
原來麼你也愛浪花 才到海邊來
老尖牛一突然休業,係咪出咗事?

期待2021.1.15 HK Bill 二讀,恢復英國人身份~

回覆 引用 TOP

💩曱甴係愛黨愛國良心藍店播毒

其實好快到公務員群組大爆發

引用:
原帖由 一個人2020 於 2020-7-15 04:44 PM 發表

其實好快到公務員群組大爆發
一定有,可能冚住咋!

期待2021.1.15 HK Bill 二讀,恢復英國人身份~
引用:
原帖由 為香港人鼓掌 於 2020-7-15 04:46 PM 發表

一定有,可能冚住咋!
林鄭死都要公務員返工。又唔帶頭wfh.

啲公務員中先大獲。你睇政府合署幾Q多市民

全日禁堂食

其實食店好似沙士果招,大熱水在客當面消毒食具,大家做好各自防疫手段,洗手,洗手,洗手。同老伴外所有人都不能親近。一個中招,跟住離婚啦。大家小心,小心。

引用:
原帖由 一個人2020 於 2020-7-15 04:47 PM 發表

啲公務員中先大獲。你睇政府合署幾Q多市民
生活在同一天空下,無得避既!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 一個人2020 於 2020-7-15 04:47 PM 發表

林鄭死都要公務員返工。又唔帶頭wfh.
昨日就4X宗,今日增加1X宗,梗係唔放啦。
你話每日都過百就有機會。

引用:
原帖由 鼠貓 於 2020-7-15 04:54 PM 發表

昨日就4X宗,今日增加1X宗,梗係唔放啦。
你話每日都過百就有機會。
放公墓猿WFH,戔推佢地去郊野公園播毒,留嚮office監管好D!

好恐怖

最愛 黃昏 海峽 山脈

回覆 引用 TOP

主題標籤 #新冠肺炎
提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]