• 瀏覽: 2,121
  • 回覆: 26
網上有多日發起今日(11日)「三罷」,多處地方有人堵路、阻礙港鐵運作,令全港交通大混亂。中午有網民發起在中環、旺角、沙田快閃堵路,警方發射數不盡催淚彈,變成「有煙之城」。入夜後,主戰場又變回旺,堵路、破壞、縱火不斷,不少中資店和「藍店」遭殃。警方出動水炮車、防暴警驅趕清場,示威者離開;但當警察完成任務,坐車離開後,示威者又回來重複同樣的事,無限輪迴。這一日就是白煙、熊熊烈火、碎玻璃聲,貫徹始終。

為暴力而暴力!!
根本係美國要攪中國!台灣要破壞一國兩制!
無恥走狗利用無知暴力畜牲!!

香港學生 暴力畜牲!
無病呻吟 煉獄自尋!!

願曱甴死光 救香港!
https://youtu.be/Xi8lGlHMlqc
香港!有幾百萬個阿港!

新聞來源連結:

https://www.hk01.com/社會新聞/396895/11-11-港九總覽-旺角示威者火燒太興中銀-再毀翠華茶餐廳進入香討影片區

有$收有組織,唔重判唔收科

「藍店」遭殃, 又要大裝修。

回覆 引用 TOP

其實最廢係d警察, 已經比足,半年時間佢地啦,都保障唔到市民財產。

每星期明知有人攪野,都無部署。真係嚴重失職,好垃圾。

有美國台灣做大台, 可以為所欲為. 

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 OasisChung 於 2019-11-12 07:29 AM 發表

其實最廢係d警察, 已經比足,半年時間佢地啦,都保障唔到市民財產。

香港警察再強,恐怕亦強不過美國CIA或台灣民進黨。

翠華不是黃色餐廳嗎

引用:
原帖由 ichthys2 於 2019-11-12 07:36 AM 發表

香港警察再強,恐怕亦強不過美國CIA或台灣民進黨。
成日話有中國撐腰,咁又那怕呢d蠻夷啊

回覆 引用 TOP

雖然呢兩間又貴又唔好食,都唔使燒左佢

回覆 引用 TOP

警察已保護唔到,支持發反槍牌俾警衛公司

唔好學羅黎賤種甘用黑名單啦,口講言論自由,卻限制他人發表意見.

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 聖利aaron 於 2019-11-12 07:37 AM 發表

翠華不是黃色餐廳嗎
除非你係龍門深黃

引用:
原帖由 曹三豐 於 2019-11-12 07:54 AM 發表

除非你係龍門深黃
係曱甴竇!!

不是社會沒給上遊機會.....

引用:
原帖由 OasisChung 於 2019-11-12 07:29 AM 發表

岸鳩

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 聖利aaron 於 2019-11-12 07:37 AM 發表

翠華不是黃色餐廳嗎
佢間野慘囉 內地人唔幫襯 黃絲暴徒又搞破壞!好快執笠

主題標籤 #港鐵
提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]