註冊 登入

[國際新聞評論] 日本岩國基地F-35B遭鳥擊,損失200萬美元。

日本岩國基地F-35B遭鳥擊,損失200萬美元。 E-mail 此主題給朋友

美國海軍陸戰隊周三(15日)證實,1架隸屬駐日美軍岩國基地的F-35B戰機,上周二(7日)在起飛時因鳥擊被迫放棄升空,飛...

金屬巨鳥敵不過小鳥,真丟架!

新聞來源連結:
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/aeanews/20190516/mobile/bkn-20190516000202420-0516_00912_001.html

精選樓盤
武器既野, 話之佢幾超級, 用與唔用, 維修保養費都幾襟計

越住越貴 越住越細 人工越來越唔見使
F-35弱點..
只要中國培養數以千萬計既飛鳥,
訓練佢地一見F-35就沖擊...
以平既成本攪掂F-35...

點會咁?根據「死契弟」邏輯,高速行駛嘅巴士都可以話停就停,200 萬美金戰機避唔到一隻鳥???
引用:
原帖由 獷妖彤摸胸呻吟 於 2019-5-16 10:46 AM 發表

美國海軍陸戰隊周三(15日)證實,1架隸屬駐日美軍岩國基地的F-35B戰機,上周二(7日)在起飛時因鳥擊被迫放棄升空,飛...

//hk.on.cc/hk/bkn/cnt/aeanews/20190516/photo/bkn-20190516000202420-0516_00912_001_01b.jpg?20190516053418

...

我等睇「死契弟」出嚟搬龍門話:一定避到。
引用:
原帖由 lung_block 於 2019-5-16 10:57 AM 發表

F-35弱點..
只要中國培養數以千萬計既飛鳥,
訓練佢地一見F-35就沖擊...
以平既成本攪掂F-35...

回覆 引用 TOP

一睇隻雀就知係中國造既

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 飛天盒仔 於 2019-5-16 10:58 AM 發表

點會咁?根據「死契弟」邏輯,高速行駛嘅巴士都可以話停就停,200 萬美金戰機避唔到一隻鳥???

日本裝配嘅 F35 聞說每架價值差不多3億尾元!

嘩⋯⋯成 3 億美金⋯⋯咁梗加唔可能避唔到啲鳥啦。
引用:
原帖由 樓上花花腳毛 於 2019-5-16 11:02 AM 發表

日本裝配嘅 F35 聞說每架價值差不多3億尾元!

由北京飞过去

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 飛天盒仔 於 2019-5-16 11:06 AM 發表

嘩⋯⋯成 3 億美金⋯⋯咁梗加唔可能避唔到啲鳥啦。

為引入技術,日本仔話當交保護費囉!

呆灣仔眼高手低,最叻响背後放毒箭。『1989年北京64 + 2014年香港佔中』都係呆灣仔响背後策動。民進黨比國民黨更毒,期望大陸盡快收復台灣,與其長痛倒不如短痛!

回覆 引用 TOP

中共架廢柴賤20俾鳥擊會點呢?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 獷妖彤摸胸呻吟 於 2019-5-16 10:46 AM 發表

//hk.on.cc/hk/bkn/cnt/aeanews/20190516/photo/bkn-20190516000202420-0516_00912_001_01b.jpg?20190516053418

...
聽聞早2日大陸先有戰機比隻雀擊落左咋喎🤪

隻雀好大隻吓 条腿好長

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 超級妙趣游星 於 2019-5-16 10:51 AM 發表

武器既野, 話之佢幾超級, 用與唔用, 維修保養費都幾襟計
日本國發生,梗係入日本仔數啦,睇清楚!隻雀係日本藉家,唔叫日本政府賠償駕駛員受驚嚇費已經仁慈啦,做狗邊有尊嚴家。

隻雀咁叻隊正起落架個較度?? 擺明係大彊既 "無人雀", 裝左 "華為後門" 啦.

回覆 引用 TOP

34 123
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。