• 瀏覽: 9,048
  • 回覆: 56
其實未求婚,但佢有明示暗示幾次想快啲結婚,又話呀媽催佢結婚,唔係就要佢去相睇。我唔係唔想結呀,佢問我我一定話結,只係想自己一個生活下先。

引用:
原帖由 電梯強勁的天才 於 2021-1-29 10:59 AM 發表
其實未求婚,但佢有明示暗示幾次想快啲結婚,又話呀媽催佢結婚,唔係就要佢去相睇。我唔係唔想結呀,佢問我我一定話結,只係想自己一個生活下先。
咁你想一個人生活幾耐先? 有冇錢結婚?幾多碎?

引用:
原帖由 電梯強勁的天才 於 2021-1-29 10:59 AM 發表
既然你唔係唔想結婚,只係未準備好,咪就回你女友OK,然後一齊(例如一年時間)準備囉,若然你不想這樣,就與準備好結婚無關,而是你不願意了。

未準備好?可能你個仔已準備出世了!

引用:
摧婚嘅女人,千其咪就範呀…

今日摧得你結婚,他日摧毀你一生~

引用:
直接同佢講你想一個人生活

引用:
叫佢揾我

唔想就唔好結

男人有大把青春自由,一結婚就玩完,
條女好明顯想搵你埋單

你想散拖就出去玩夠先搵啦

引用:
坦白同佢講,想自己一個人生活一段時間先。

引用:
原帖由 畢想 於 2021-1-29 11:44 AM 發表

既然你唔係唔想結婚,只係未準備好,咪就回你女友OK,然後一齊(例如一年時間)準備囉,若然你不想這樣,就與準備好結婚無關,而是你不願意了。
有道理~

引用:
原帖由 hohohosoho 於 2021-1-29 11:56 AM 發表
未準備好?可能你個仔已準備出世了!
就算真係有個仔出咗世,都可以唔結婚住喎。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]