• 瀏覽: 14,171
  • 回覆: 93
  • 追帖: 1
其實我真係戀愛白痴嚟⋯⋯
所以先上嚟搵大家求助⋯⋯

話說最近同隔離部門男同事成日有機會一齊合作做project.......

有時開會開到lunchtime,佢就會問我要唔要一齊叫外賣咁,為咗慳返啲運費⋯⋯ 咁我就話同一齊叫啦咁。

然後食完飯,我話pay返錢俾佢,佢話唔使啦一餐半餐。

但一日復一日,已經成兩個幾星期啦,一齊開會開到食飯時間,都係咁樣一齊叫外賣但係又冇收過我錢喎⋯⋯⋯

咁樣其實佢算唔算係追緊我呀

但我地年紀差一截⋯ 又唔似會有浪漫野,外賣到又係分開食⋯⋯ 點解佢係都唔收我錢。 我地仲要同grade唔係我上司嚟

我點先可以試下佢係咪鍾意我?

直接問……

引用:
原帖由 cclia716 於 2021-2-24 04:19 PM 發表
直接問……
如果唔係咪好瘀
大家係同事 日後做野唔知點面對佢⋯⋯

引用:
原帖由 花生蒸肉餅 於 2021-2-24 04:18 PM 發表

話說最近同隔離部門男同事成日有機會一齊合作做project.......

有時開會開到lunchtime,佢就會問我要唔要一齊叫外賣咁,為咗慳返啲運費⋯⋯ 咁我就話同一齊叫啦咁。

但一日復一日,已經成兩個幾星期啦,一齊開會開到食飯時間,都係咁樣一齊叫外賣但係又冇收過我錢喎⋯⋯⋯

咁 ...
呢個世界無免費午餐㗎…😏

飯債肉償…🤣

引用:
原帖由 沙灘青蛙 於 2021-2-24 04:26 PM 發表

呢個世界無免費午餐㗎…😏

飯債肉償…🤣
又唔覺得佢對我有企圖

引用:
原帖由 花生蒸肉餅 於 2021-2-24 04:25 PM 發表

如果唔係咪好瘀
大家係同事 日後做野唔知點面對佢⋯⋯
我自己覺得5似……

引用:
原帖由 cclia716 於 2021-2-24 04:35 PM 發表

我自己覺得5似……
我都覺 但點解請我食飯 好古怪

引用:
原帖由 專插白痴on膠 於 2021-2-24 04:28 PM 發表
你大佢細多???
佢大我10年,唔係我鍾意個type⋯⋯
點樣可以試到佢係咪對我有意思?

我淨係覺得, 你食左人地兩個星期飯, 就算人地話點唔收, 俾著我就係咪都加加埋埋係100既, 質番俾佢~~ 

任何關係下, 都唔好有金錢瓜葛先..... 朋友, 同事, 屋企人都咁話....

而家你仲係唔太熟既同事添

你都好犀利囉~ 一句唔駛就真係唔俾, 正常人第3日就唔好意思, 一係俾番錢, 一係唔再夾份買

唔係

引用:
原帖由 skytalker 於 2021-2-24 04:45 PM 發表
我淨係覺得, 你食左人地兩個星期飯, 就算人地話點唔收, 俾著我就係咪都加加埋埋係100既, 質番俾佢~~ 

任何關係下, 都唔好有金錢瓜葛先..... 朋友, 同事, 屋企人都咁話....

而家你仲係唔太熟既同事添

你都好犀利囉~ 一句唔駛就真係唔俾, 正常人第3日就唔好意思, 一係俾番錢, 一係唔再夾份買
認同,一係下次樓主負責叫外賣,唔收返佢錢。

引用:
原帖由 花生蒸肉餅 於 2021-2-24 04:18 PM 發表

咁 ...
佢一定唔係鍾意你,放心! 上司請女下屬食野 係基本禮貌, 至少我的年代是, 亦可能見你窮! 我的年代也是 有錢果過比 或 長輩比錢, 當然佢唔會介意果 一萬幾千飯錢先咁做… 我也習慣 食飯我比哂⋯⋯

引用:

咁 ...
妳應該唔只係戀愛白痴…

仲係一件擁有港女特質嘅物體嚟~

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]