• 瀏覽: 20,848
  • 回覆: 177
+6
上次先講完話老豆想溝針打︰
https://ladies.discuss.com.hk/viewthread.php?tid=29775316

原本見到港大打算比大家溝針佢都好開心,以為今日實冇死啦,點知政府突然停咗打復必泰,好啦,佢都打算返去打科興,點知突然又出一單打科興爆腦血管瘤死……

因為年齡都係差唔多,都係五十幾歲,雖然第一支針冇乜,但係又聽到話第二支副作用會打過第一支,佢又驚打第二支會出事……我本人就好想佢打埋,反正都打咗第一支,復必泰又冇得打,我都建議佢打埋第二支,反正家下都好多地方話打完兩支就可以去之類,咁對佢同佢份工都係好事。

不過阿爸佢自己就好驚,又覺得我哋成日推佢去死咁,點解政府做少少嘢都可以搞到一獲泡……

引用:
原帖由 小紅兔 於 2021-3-24 02:52 PM 發表
https://ladies.discuss.com.hk/viewthread.php?tid=29775316

原本見到港大打算比大家溝針佢都好開心,以為今日實冇死啦,點知政府突然停咗打復必泰,好啦,佢都打算返去打科興,點知突然又出一單打科興爆腦血管瘤死……

因為年齡都係差唔多,都係五十幾歲,雖然第一支針冇乜,但係又聽到話第二支副作用會打過第一支,佢又 ...
睇下你阿爸會唔會想做第一個打完一針唔打二針嘅實驗體

引用:
原帖由 小紅兔 於 2021-3-24 02:52 PM 發表

因為年齡都係差唔多,都係五十幾歲,雖然第一支針冇乜,但係又聽到話第二支副作用會打過第一支,佢又 ...
政府冇叫你溝針,本身間醫藥廠都冇研究溝針嘅數據,係港大叫你地去做白老鼠,有乜事唔好瀨政府

人哋出事嗰個有腦血管瘤,你拎來同你老豆比?成香港打咗幾拾萬人你唔比?費解!點解唔問醫生喺度UP有用?

其實當我聽到打完復必泰係用「失去知覺」嚟形容嗰陣,我已經知道有景轟,點解唔係用「昏迷」,又無講「情況嚴重/危殆/穩定」,點解改變用詞呢?

引用:

又關香港政府事?
如果你是有話事權的高官, 你會點做? 想聽你高見.

提示: 違規內容已被屏蔽
許樹昌同袁教授都冇得打第二針了

反正家下都好多地方話打完兩支就可以去之類<<<<

有講咩?邊度?

樓主都好撚孝順。港大溝針係先打Biontech,第二針因為副作用大,就建議打副作用輕D嘅科興。而樓主就反轉呢玩,第二針就搵隻勁D俾老豆打,真係好撚孝順

引用:
原帖由 Demetrius 於 2021-3-24 03:38 PM 發表
其實當我聽到打完復必泰係用「失去知覺」嚟形容嗰陣,我已經知道有景轟,點解唔係用「昏迷」,又無講「情況嚴重/危殆/穩定」,點解改變用詞呢?
失去知覺同昏迷係醫學上有分別

引用:
原帖由 lavender18 於 2021-3-24 03:28 PM 發表
人哋出事嗰個有腦血管瘤,你拎來同你老豆比?成香港打咗幾拾萬人你唔比?費解!點解唔問醫生喺度UP有用?
問醫生佢都係講句「自行決定」

引用:
原帖由 Home0522 於 2021-3-24 03:46 PM 發表

又關香港政府事?
如果你是有話事權的高官, 你會點做? 想聽你高見.
當然唔會即時比市民打先啦
之前科興話唔建議65歲以上打,政府又推班老人家去打,美其名「優先群組」

引用:
原帖由 我係掟磚廢青1號 於 2021-3-24 04:30 PM 發表
樓主都好撚孝順。港大溝針係先打Biontech,第二針因為副作用大,就建議打副作用輕D嘅科興。而樓主就反轉呢玩,第二針就搵隻勁D俾老豆打,真係好撚孝順
港大係先打科興呀?因為復必泰只需要一針,只有科興要二針

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]