• 瀏覽: 3,577
  • 回覆: 21
  • 追帖: 1
我明白車係揸出街,有d時侯會擺o係街,冇可能好似屋企d手錶,模型,波鞋咁成件精品咁拎黎因賞

諗返起以前收車果一刻到頭兩個月都係一件無瑕既藝術品,慢慢到今日已經好多微細花癢

已經多到係覺得只要唔好有明顯撞凹, 明顯擦花,隨意望埋去唔覺有明顯缺憾就算

但少不免都會有dd個心唔舒服

精選汽車
親手同佢共浴
再打個靚蠟
溫馨纏綿一下

回覆 引用 TOP

重來都唔會介意細微花痕
尤其正常揸車會有果D
咁都介意,真係冇得揸車出街wor

一年做一次打蠟
都叫有交代就算

人都會越黎越老, 樓主點面對?

引用:
原帖由 Shellary 於 2020-8-16 01:22 AM 發表

重來都唔會介意細微花痕
尤其正常揸車會有果D
咁都介意,真係冇得揸車出街wor

一年做一次打蠟
都叫有交代就算
一年只打一次? 但係打蠟可能落幾次雨曬兩野都冇架啦wor,一年2-3次應該好dd?

引用:
原帖由 shum07 於 2020-8-16 03:53 PM 發表

一年只打一次? 但係打蠟可能落幾次雨曬兩野都冇架啦wor,一年2-3次應該好dd?
所以叫做有個交代就得
咪揀隻貴少少似coating嘅蠟

回覆 引用 TOP

頭半年,兩日洗一次
半年行,一星期洗一次
兩年後,一個月冼一次,
四年後,落雨洗一次!!
我會比錢人抹車,兩日一次

回覆 引用 TOP

賣左佢,買個架。

交通工具啫,唔駛咁好感情!

回覆 引用 TOP

初初新車整花或整親好肉痛,用盡辦法去修補,耐了算了罷當睇唔到囉!

回覆 引用 TOP

師兄去做鍍膜應該就無呢個問題
我白色discovery ,大概半年攪一攪,仲係立立令

地獄黑仔...王
慢慢就慣架喇 開頭真係好肉赤 😭
依家無咩特別大感覺

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 shum07 於 2020-8-15 08:52 PM 發表

我明白車係揸出街,有d時侯會擺o係街,冇可能好似屋企d手錶,模型,波鞋咁成件精品咁拎黎因賞

諗返起以前收車果一刻到頭兩個月都係一件無瑕既藝術品,慢慢到今日已經好多微細花癢

已經多到係覺得只要唔好有明顯撞凹, 明顯擦花,隨意望埋去唔覺有明顯缺憾就算

但少不免都會有dd個心唔舒服 ...
不如樓主你又講吓點面對自己生老病死🤗

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 shum07 於 2020-8-15 08:52 PM 發表

但少不免都會有dd個心唔舒服 ...
你買對新鞋著出街,開頭都唔想整污對鞋,但成日著出街好快唔緊要架啦…
已經唔會去在意細花痕

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 mountainkammk 於 2020-8-23 03:29 AM 發表

師兄去做鍍膜應該就無呢個問題
我白色discovery ,大概半年攪一攪,仲係立立令
立立令都仲係會既,我都有做到鍍膜,但石仔撞擊果d花其實近睇係會有,其實較遠少少隨意望落都仲係好令好新既,可能我太屎忽鬼,係都要近距離空埋架車都望😑

引用:
原帖由 shum07 於 2020-8-24 01:57 AM 發表

立立令都仲係會既,我都有做到鍍膜,但石仔撞擊果d花其實近睇係會有,其實較遠少少隨意望落都仲係好令好新既,可能我太屎忽鬼,係都要近距離空埋架車都望😑 ...
每次揸出街都搵個車冚笠住佢,泊底架車打返開佢。
咁就反傳統,同一般正常人做法剛好相反,幾型呀🤣🤣🤣

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]