• 瀏覽: 9,177
  • 回覆: 17
【本報綜合報道】美國海軍戰略系統項目主任沃爾夫(Johnny Wolfe)的專訪周日刊出,他指中國和俄羅斯已經掌握美國沒有的武器,美方正在加快研發高超音速武器;又形容中俄兩國如同美國的驅動力,讓美方必須加快步伐趕上...... 

全文:https://orientaldaily.on.cc/cont ... 02/美追趕中俄--加快研高超音速武器

中美俄三國都積極研發高超音速武器,但俄羅斯受烏克蘭戰事拖累,我想研發進度要受阻一些年日,僅餘下中國及美國較勁。

仲要追趕北韓,伊朗

依家先追?
遲唔遲喲呀!
以往佢老美係習慣搶過喎!

追得到,未必好

諗諗吓真係只可以用折墮泥形容美國XDD

武器要有經得起實戰考驗先叫武器,要反覆在戰埸上能使用,唔係靠幻想,就叫超音速武器囉

引用:
原帖由 ichthys2 於 2022-11-23 07:54 發表
【本報綜合報道】美國海軍戰略系統項目主任沃爾夫(Johnny Wolfe)的專訪周日刊出,他指中國和俄羅斯已經掌握美國沒有的武器,美方正在加快研發高超音速武器;又形容中俄兩國如同美國的驅動力,讓美方必須加快步伐趕上...... 

全文:https://orientaldaily.on.cc/content/%E5%85%A9%E5%B2%B8%E5%9C%8B%E9%9A%9B/odn-20221123-1123_00180_002/%E7%BE%8E%E8%BF%BD%E8%B6%95%E4%B8%AD%E4%BF%84--%E5%8A%A0%E5%BF%AB%E7%A0%94%E9%AB%98%E8%B6%85%E9%9F%B3%E9%80%9F%E6%AD%A6%E5%99%A8
樓主你係咪誤會咗?

中俄高超音速導彈已入列,已經過咗研發階段。俄羅斯已經用咗係俄烏戰爭。

係美國到宜家仲研發緊。

如果五角可以徵召華爾街班數學家去計火箭數,就一定做到。拜登可以用強權挾走台積電班工程師,美軍可以用槍㗎~

引用:
原帖由 深水埗街坊70777 於 2022-11-23 10:12 發表
這事急不來,尤其是趕跑大量華裔專家,難度大很多。
搶到大批呆蛙芯片專家,但搵唔到啱用既流體動力,飛彈控制等等既人才...

引用:
原帖由 深水埗街坊70777 於 2022-11-23 10:12 發表
這事急不來,尤其是趕跑大量華裔專家,難度大很多。
呢D人咩人教出來,妹仔又大過主人婆

引用:
原帖由 傲慢行走的花園 於 2022-12-6 17:31 發表
武器要有經得起實戰考驗先叫武器,要反覆在戰埸上能使用,唔係靠幻想,就叫超音速武器囉
佢滷味不停出新武器,樣樣都要經得起實戰考驗,難怪要不停四處侵略,或者打代理人戰爭啦
好以啱啱試過,海馬屍好使好用,又多一件經得起實戰考驗嘅殺人利器
好X光榮呀

引用:
原帖由 白鴿眼黨2 於 2022-12-8 21:04 發表

佢滷味不停出新武器,樣樣都要經得起實戰考驗,難怪要不停四處侵略,或者打代理人戰爭啦
好以啱啱試過,海馬屍好使好用,又多一件經得起實戰考驗嘅殺人利器
好X光榮呀
唔係週圍痛擊班陰謀家,世界會咁安全

引用:
原帖由 傲慢行走的花園 於 2022-12-8 21:20 發表

佢滷味亡國,世界會更安全

引用:
原帖由 傲慢行走的花園 於 2022-12-8 21:20 發表

老尾都未打內戰,世界點會安全

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]