• 瀏覽: 7,993
  • 回覆: 17
【本報綜合報道】美國《華盛頓郵報》上周六報道,美國國防部自俄烏戰爭爆發後擴大使用海運,向烏克蘭穩定地提供大口徑彈藥。五角大樓官員拒絕透露運送武器的具體路線,但指部分來自美國本土的武器會直接送往戰場,其他則補充美軍在歐洲的武器庫存,部分援烏武器從駐歐美軍的庫存撥出...... 

全文:https://orientaldaily.on.cc/cont ... 0_004/美擴海運--向烏穩定供彈藥

怪不得烏克蘭一直不停叫囂打仗,原來背後有美國源源不絕提供軍火及資金。

其實聯合國幾時才肯遣責美國?

引用:
原帖由 SamuraiBlack 於 2022-8-30 09:36 發表
聯合國總部在美國

叫中國做和事佬,自己就不停供武器俾烏軍

海運可行嗎? 俄佬會唔會從新封鎖海路出入口?

Dday快來了

引用:
原帖由 happyhappyguy 於 2022-8-31 16:21 發表
海運可行嗎? 俄佬會唔會從新封鎖海路出入口?
憑咩,黑海艦隊在那裡

普丁做乜吾直接打基輔捉司機既

肚餓點解唔吃飯

引用:
原帖由 SamuraiBlack 於 2022-8-30 09:36 發表
入侵聯合國員會國當然耍遣責

引用:
原帖由 ichthys2 於 2022-8-30 07:50 發表
【本報綜合報道】美國《華盛頓郵報》上周六報道,美國國防部自俄烏戰爭爆發後擴大使用海運,向烏克蘭穩定地提供大口徑彈藥。五角大樓官員拒絕透露運送武器的具體路線,但指部分來自美國本土的武器會直接送往戰場,其他則補充美軍在歐洲的武器庫存,部分援烏武器從駐歐美軍的庫存撥出...... 

全文:https://orientaldaily.on.cc/content/%E5%85%A9%E5%B2%B8%E5%9C%8B%E9%9A%9B/odn-20220830-0830_00180_004/%E7%BE%8E%E6%93%B4%E6%B5%B7%E9%81%8B--%E5%90%91%E7%83%8F%E7%A9%A9%E5%AE%9A%E4%BE%9B%E5%BD%88%E8%97%A5
證明俄軍攻打成效大。

引用:
聯合國???
點敢出聲呀!
剛剛老美私自炸敍利亞, 聯合國有冇出聲呀??????

引用:
原帖由 棧道 於 2022-8-31 00:38 發表

聯合國總部在美國

引用:
原帖由 johnny9236 於 2022-9-7 23:30 發表

聯合國???
點敢出聲呀!
剛剛老美私自炸敍利亞, 聯合國有冇出聲呀??????
公堂之下,何許人? 膽敢狀告本官

引用:
原帖由 勝利人生 於 2022-8-31 17:56 發表
普丁做乜吾直接打基輔捉司機既
好簡單。俄軍得20萬唔夠。如果俄佬當時同大家分析咁,咩q都唔理。衝入基輔。
司機一定會走。
咁就有個問題。無左下一階段軍事目標。
然後,烏軍無左最需要保護個野。
佢地會分散係各地。
同你打遊擊。
而烏克蘭人多!

現代化部隊,最怕就係分散遊擊。
美軍係阿富汗,正規仗好快搞掂.
但你睇塔利班日日周圍打幾鎗。
美軍都無曬辦法。

以前老毛總結個套遊擊戰理論,其實係最攞現代正規軍個命!

所以烏克蘭一反攻。反而係烏克蘭傷亡慘重。因為你主力集中。俄軍反而好打。

今日烏克蘭呢度打你個唔為意。個邊打你個夜襲。

俄佬反而會出事

主題標籤 #烏克蘭
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]