• 瀏覽: 6,553
  • 回覆: 23
拖對俄有利:利在經濟,利在拖累歐美
美方之利:利在經濟,軍隊、糧食,能源控制歐盟,利在戰後收取烏克蘭戰時的軍費,控制烏克蘭,瓜分烏克蘭
烏方之利:推翻澤基政府,不承認澤基政府的欠款
歐盟只有波蘭有利:利在瓜分烏克蘭,其他歐盟成員沒利,只有損害,變成三等國家
白俄有利:利在瓜分烏克蘭,加入上合、金磚

引用:
原帖由 十月土山 於 2022-9-14 12:40 發表
美方之利:利在經濟,軍隊、糧食,能源控制歐盟,利在戰後收取烏克蘭戰時的軍費,控制烏克蘭,瓜分烏克蘭
歐盟只有波蘭有利:利在瓜分烏克蘭,其他歐盟成員沒利,只有損害,變成三等國家
到咗1月,歐洲頂得到唔死,過咗冬天,俄羅斯都唔洗再打了,因為最後非核籌碼係「冬天與能源」。歐洲要挨冬天,烏南俄軍都唔會有補給過冬,你諗到,老美都諗到,一定遠程打斷哂俄軍補給綫同補給點(反正高空上帝視角望住嚟打,又有空優),無死角衞星同無人機一見補給集結就炸,現在只是在集中爭水源點,玩烏南缺水,之後斷水斷糧斷軍備過冬。到咗一月,情況無論係點,烏南俄軍都殘哂啦,又有乜作為,比你做兵,唔走就只有等人魚肉,終極補給管道克里米亞大橋(得一個位上岸,監察住,你啲補給去得邊?)最終都會炸掉,現時唔炸,只是比你推補給上烏南同克里米亞,然後炸補給,來幾多,炸幾多。條克里米亞大橋又唔係船,又唔係車,唔識走,一定定到位,適當時間炸兩炮,有排玩⋯⋯打到四分三克里米亞之後,一定完全炸斷佢,然後玩兩岸軍事對峙,封咗俄羅斯個黑海出口。

今個冬天會係關鍵喎再搞唔掂普京要落台都似

引用:
原帖由 (b.b) 於 2022-9-14 14:43 發表
今個冬天會係關鍵喎再搞唔掂普京要落台都似
在沒有統領俄羅斯走向普京富強俄羅斯的人出現前,普京是下不了台的。

引用:
原帖由 GATEWAY2010 於 2022-9-14 15:58 發表
烏克蘭晚上氣11度
開始踏入冬天

引用:
原帖由 十月土山 於 2022-9-14 12:40 發表
其實俄羅斯系比一個錯誤澤連司機犯錯,利用一個罪名去滅掉澤連司機政權。一直在找機會,所以烏克蘭不夠膽打入俄羅斯土地。

引用:
原帖由 lukjoel 於 2022-9-14 13:29 發表

到咗1月,歐洲頂得到唔死,過咗冬天,俄羅斯都唔洗再打了,因為最後非核籌碼係「冬天與能源」。歐洲要挨冬天,烏南俄軍都唔會有補給過冬,你諗到,老美都諗到,一定遠程打斷哂俄軍補給綫同補給點(反正高空上帝視角望住嚟打,又有空優),無死角衞星同無人機一見補給集結就炸,現在只是在集中爭水源點,玩烏南缺水,之後斷水斷糧斷軍備過冬。到咗一月,情況無論係點,烏南俄軍都殘哂啦,又有乜作為,比你做兵,唔走就只有等人魚 ...
你係呢度少有睇通整個大局嘅人!烏克蘭一定會喺冬天前再取得一個、兩個明顯嘅戰果,否則內、外都有壓力!

不如我同你估吓幾時會炸克赤大橋?我估計十月中之前會炸克赤大橋!

引用:
原帖由 勇猛遠遠的老虎 於 2022-9-15 14:30 發表

你係呢度少有睇通整個大局嘅人!烏克蘭一定會喺冬天前再取得一個、兩個明顯嘅戰果,否則內、外都有壓力!

不如我同你估吓幾時會炸克赤大橋?我估計十月中之前會炸克赤大橋!
「圍點打援」,偉大祖國教烏仔的,俄仔續少續少補給係改變唔到戰況,當年國共內戰,國民黨都係噤乃嘢。烏仔慢慢迫向南,反正啲炮射得遠過你,準過你,你點軍事集結同補給,天眼都望住咖啦,繼續燒下俄佬啲補給,老美制做啲武器出嚟,都係用嚟打仗時有效率地(1搏10)消毀人哋(即俄佬)啲武器,今日唔食住個勢,用咗佢,唔通留番嚟煲羗咩,所以老美都唔會想噤快停,目標要陰干俄羅斯經濟同軍備,除非俄羅斯自己解體啦。而澤連司機都無國內政治壓力,一開始烏國都炸到爛哂咖啦,基數低呀,nothing to lose,只係普京佢有之嘛,一唔小心變「壽西斯古」,反對派上台⋯所以應該無噤快炸斷克里米亞大橋,要穿過克爾松迫向克里米亞邊境,將條橋納入射程範圍,雖然條橋係唔會走咗去嘅,要炸斷,都要好大工程,但耐唔耐炸兩炮,有損壊,俄仔都運到唔嘢啦,過橋就炸,得一條路,有橋咪等於無橋……….現時仍有利用價值,軍備補給,來吧,等緊你續啲續啲過嚟…..「圍點打援」玩到明年6月啦。

引用:
原帖由 GATEWAY2010 於 2022-9-14 16:14 發表

消耗天燃氣正式開始

歐洲民眾搶氣油, 搶食物, e家搶木炭過冬.

引用:
原帖由 lukjoel 於 2022-9-15 15:17 發表

「圍點打援」,偉大祖國教烏仔的,俄仔續少續少補給係改變唔到戰況,當年國共內戰,國民黨都係噤乃嘢。烏仔慢慢迫向南,反正啲炮射得遠過你,準過你,你點軍事集結同補給,天眼都望住咖啦,繼續燒下俄佬啲補給,老美制做啲武器出嚟,都係用嚟打仗時有效率地(1搏10)消毀人哋(即俄佬)啲武器,今日唔食住個勢,用咗佢,唔通留番嚟煲羗咩,所以老美都唔會想噤快停,目標要陰干俄羅斯經濟同軍備,除非俄羅斯自己解體啦。而澤連 ...
烏軍宜家有海馬斯,入冬時,淨係打俄軍補給,到時俄軍無糧無油無彈藥,隨時捱唔到聖誕節,到時烏南又有大量投降俄軍,烏東頓巴斯地區則可一守!

我估計十月中前打克赤大橋,喺入冬前打一場心理戰,屬戰略需要,主要唔係要打斷條橋,係打條橋嘅結構,令其只可使用普通車輪通過及輕裝補給,我都相信烏克蘭希望不斷要俄羅斯補充力量,消耗俄國軍備、士兵!

1450笑鳩死人
成日話海馬斯斷補給
炸左咁多次安東諾夫斯基大橋都斷唔到喎
唔識又要鳩up出醜
烏軍不停喺尼古拉耶夫送人頭
仲話人地俄軍殘哂
真係當人地同1450一樣咁智障

引用:
原帖由 勇猛遠遠的老虎 於 2022-9-15 14:30 發表

作為一個中國人,我是想俄烏之戰提前結束,別再讓軍人及百姓再為美國義牲

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]