• 瀏覽: 4,307
  • 回覆: 41
突發!

克里米亞空軍基地遇襲!

又如何 俄羅斯用導彈 炸咗幾個月 都係要慢慢進攻 相比起火力 唔通烏克蘭咁樣可以贏 唔好搞笑啦

引用:
原帖由 rambotam2008 於 2022-8-10 12:01 發表
又如何 俄羅斯用導彈 炸咗幾個月 都係要慢慢進攻 相比起火力 唔通烏克蘭咁樣可以贏 唔好搞笑啦
鴕鳥心態!

(鳥)精準打擊vs(俄)狂轟濫炸

引用:
原帖由 勇猛遠遠的老虎 於 2022-8-10 12:19 發表

鴕鳥心態!

鴕鳥心態係你呀 俄羅斯嘅導彈有幾精準 你究竟知唔知 狂轟濫炸 有本事嘅烏克蘭可以做呀 就係冇本事 所以烏克蘭嘅領土越打越小 如果你咁都當贏嘅 你贏曬囉

引用:
原帖由 rambotam2008 於 2022-8-10 12:31 發表

鴕鳥心態係你呀 俄羅斯嘅導彈有幾精準 你究竟知唔知 狂轟濫炸 有本事嘅烏克蘭可以做呀 就係冇本事 所以烏克蘭嘅領土越打越小 如果你咁都當贏嘅 你贏曬囉
領土越打越少,你睇吓從七月底八月份開始,俄羅斯佔領嘅地方多啲,定係被烏克蘭收覆嘅地方多啲!

俄軍烏東已無能力再推進,宜家烏南反攻,俄軍又要抽調軍隊去烏南做防守(不是進攻),烏軍就係知道你調兵烏南先襲擊克里米亞空軍基地,你認為俄軍仲有優勢嗎?

引用:
原帖由 勇猛遠遠的老虎 於 2022-8-10 12:49 發表

領土越打越少,你睇吓從七月底八月份開始,俄羅斯佔領嘅地方多啲,定係被烏克蘭收覆嘅地方多啲!

俄軍烏東已無能力再推進,宜家烏南反攻,俄軍又要抽調軍隊去烏南做防守(不是進攻),烏軍就係知道你調兵烏南先襲擊克里米亞空軍基地,你認為俄軍仲有優勢嗎?
得㗎啦你 烏克蘭畀人打咗20萬平方公里 原來領土冇少到 真係人蠢冇藥醫 打仗嚟講 佔領領土之後要鞏固 跟住先至再次出擊 呢啲係正常嘅思維 俄羅斯大約只係用咗十五萬兵力 每人打咗一平方公里 當然要做功夫再慢慢推進啦 你呢啲人以為推進慢咗 就係烏克蘭贏 咁你哋冇常識都冇辦法

引用:
原帖由 勇猛遠遠的老虎 於 2022-8-10 12:19 發表

鴕鳥心態!

司機叫炸核電站精準夠毒

引用:
原帖由 rambotam2008 於 2022-8-10 12:01 發表
克里米亞有s400,亦即係俄羅斯現時最先進的防空系統,這樣的軍火庫被攻擊而俄羅斯防空系統冇反應,是否顯示s400言過其實?

引用:
原帖由 ruspc2 於 2022-8-10 13:18 發表

克里米亞有s400,亦即係俄羅斯現時最先進的防空系統,這樣的軍火庫被攻擊而俄羅斯防空系統冇反應,是否顯示s400言過其實?
你攞一單半單放大嚟講 咁就隨便你 美國就係世界第一軍事強國喇 點解會敗走阿富汗 若果一單半單打中軍事基地 造成一死八傷 你係當贏咗 咁你哋當贏曬都得㗎喇 打上係講總體嘅成績 唔係返轉頭佔領一兩個村落 就當係反擊成功 其實你哋係蠢唔明白 定係全心以偏概全呢

引用:
原帖由 勇猛遠遠的老虎 於 2022-8-10 12:49 發表

笑死人
俄軍今日已經佔領左索萊達南郊
目前進攻阿夫迪夫卡、馬林卡一帶
你唔識又亂鳩咁吹

薩基空軍基地距離前線超過200km
美軍冇提供射程80km以上火炮
所以冇證據證明係海馬斯火箭炮所為
1450又唔識

引用:
原帖由 kim_12346 於 2022-8-10 13:22 發表

笑死人
俄軍今日已經佔領左索萊達南郊
目前進攻阿夫迪夫卡、馬林卡一帶
你唔識又亂鳩咁吹
赫爾松已經被烏軍收覆很多地方,連接赫爾松嘅橋樑都被炸毀,俄軍做唔到正常補給,快啲調多啲軍備過去比海馬斯炸喇!

早些日子,誰說赫爾松不會比反攻,甚麼已經成立親俄臨時政府!

原本喺克里米亞渡假果班俄羅斯人馬上逃亡了,信普丁的不用走的!

引用:
原帖由 勇猛遠遠的老虎 於 2022-8-10 13:41 發表

赫爾松已經被烏軍收覆很多地方,連接赫爾松嘅橋樑都被炸毀,俄軍做唔到正常補給,快啲調多啲軍備過去比海馬斯炸喇!

原本喺克里米亞渡假果班俄羅斯人馬上逃亡了,信普丁的不用走的!
收復個屁
你自己有冇睇烏克蘭軍方同民間公佈既戰場信息同戰線架
連總統辦公室顧問都承認所謂反攻赫爾松只係心理戰
1450仲吹牛

引用:
原帖由 勇猛遠遠的老虎 於 2022-8-10 13:41 發表

又一個台灣文宣,咁多台灣文宣來香港做甚麼呢?
就一個軍版十篇有五篇以上都是台灣文宣開的,就知道台灣網軍有多嚴重啦。
以前台灣常攻擊大陸網軍維穩,原來自己做得多更多倍囉。

怎樣知道台灣文宣?
普丁囉。
很簡單,就是名字用字啦,香港和大陸人都用普京的。

引用:
原帖由 rambotam2008 於 2022-8-10 13:20 發表

你攞一單半單放大嚟講 咁就隨便你 美國就係世界第一軍事強國喇 點解會敗走阿富汗 若果一單半單打中軍事基地 造成一死八傷 你係當贏咗 咁你哋當贏曬都得㗎喇 打上係講總體嘅成績 唔係返轉頭佔領一兩個村落 就當係反擊成功 其實你哋係蠢唔明白 定係全心以偏概全呢
你真係不明白其中的重點。這情況就好像莫斯科號被擊沉一樣,不是兩個村落反擊的事。
烏克蘭在克爾松失陷後是理論上是沒有能力射到去克里米亞,美國軍援(已公佈)也沒有這樣的射程。
今次能精準打擊這些軍事設施,烏克蘭也不可能萬彈齊發,而是精準打擊。S400防唔到村落正常,連軍事重地都防唔到,咁S400.  能做什麼?
用阿富汗做例子更搞笑,美軍撤後撘利班先敢大規模反擊,美軍一日在阿富汗,㙮利班只敢在沙漠。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]