• 瀏覽: 8,903
  • 回覆: 48
樓主選擇了台灣媒體嘅文章避免有人話偏向中國內地, 有興趣可以睇下
https://www.chinatimes.com/realtimenews/20210601001904-260417?chdtv

其實2013年已經有超越美國嘅9倍音速嘅JF-12出現, 現時中國嘅高超音速武器應該靠佢發展出來
https://www.ettoday.net/news/20130917/271309.htm

呢d就係中國武器嘅基礎建設, 唔係好似美國咁食老本同所謂晶片

依家我知咩係風洞了~

果然,
嚟軍版長知識,上香討知真相

引用:
原帖由 佛口蛇心。十一 於 2022-7-1 17:33 發表
依家我知咩係風洞了~

果然,
嚟軍版長知識,上香討知真相
有用嗎 高超音速風洞今年超前某國20-30年, 2046思維都追不上國家的科技爆發.

美國人不思進取,滅亡只係時間問題

我無記錯超音速風洞全球排名
第一是美國
第二 俄羅斯
第三 印度
第四 先到中國

印度個超音速風洞比中國的更早建成,而且風速比中國的更高

樓主條link是台灣親中深藍媒體 背後有中國的背景
台灣新聞如果要就應該要post自由時報 三立 民視等

引用:
原帖由 skywalker167 於 2022-7-1 20:01 發表
第一是美國
第二 俄羅斯
第三 印度
第四 先到中國

請問有沒有可信資料提供參考?
如果沒有的話,你又記錯的可能性就十分明顯了

唔係記錯,係有心寫錯摭

引用:
原帖由 HEYAYA 於 2022-7-1 20:35 發表
唔係記錯,係有心寫錯摭
佢話要其他台媒咪由得佢囉! 但絕對相信佢未搵過!

引用:
原帖由 skywalker167 於 2022-7-1 20:01 發表
第一是美國
第二 俄羅斯
第三 印度
第四 先到中國

能模擬真實高空大氣成份同環境?

美國,冇科技,又冇人材,唯有食老本。

引用:
第一是美國
第二 俄羅斯
第三 印度
第四 先到中國

我可以肯定你是記錯。。。

可能佢嘅記憶係20年前 

引用:
第一是美國
第二 俄羅斯
第三 印度
第四 先到中國

「大膽的假設,小心地求證」,聽過嗎?
如果為了一只茶葉蛋而9-up,會被人看低的。

引用:
原帖由 亞裔閹割犬1842 於 2022-7-1 19:45 發表
美國人不思進取,滅亡只係時間問題
美國人不思進取,係因為全方位打壓美國國內我地華人科學家既後果!

引用:
第一是美國
第二 俄羅斯
第三 印度
第四 先到中國

拿拿拿, 你咁講就唔啱啦, 點可以係香討踩國家嘅嘢架, 咩風洞排名肯定係吹噓啦?? 唔好信啦, 俾d真實數據排名你睇啦:
1) 遼寧號航母
2) 福特級航母
3) 尼米茲級航母
4) 戴高樂號航母
5) 伊利沙伯號航母
6) 庫茲涅佐夫號空母

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]