• 瀏覽: 9,637
  • 回覆: 19
個人意見,等到新一批055改入列,就是合適武統時間

16艘055,能夠發射高超音速反艦導彈,到時追住航母來打

到時中國應該已搞得掂高階芯片,不怕西方制裁

引用:
原帖由 明亮的晨星二 於 2021-12-9 01:44 PM 發表
個人意見,等到新一批055改入列,就是合適武統時間

16艘055,能夠發射高超音速反艦導彈,到時追住航母來打

到時中國應該已搞得掂高階芯片,不怕西方制裁
唔信2025會郁手。

2025?邊有咁快呀。大陸要部署好晒所有野、包括全部武器石油糧食防空……全部齊晒,先敢郁手,因為尾曰必定插手的,若自己都未搞掂d事前功夫,點打?

引用:
原帖由 發財埋便 於 2021-12-9 02:58 PM 發表

唔信2025會郁手。
新一批055,我估都要5-6年先可以入列,大概2026-2027
武統要準備足夠,但永遠唔會100%;另外,我不讚成不斷拖延,統一台灣有其必要,遲早要做

引用:
原帖由 明亮的晨星二 於 2021-12-9 03:51 PM 發表

新一批055,我估都要5-6年先可以入列,大概2026-2027
武統要準備足夠,但永遠唔會100%;另外,我不讚成不斷拖延,統一台灣有其必要,遲早要做
如台灣繼續自稱中華民國,唔去更改國號,比佢存活多二十年亦無不可。最緊要係等到美國衰落,美元霸權崩盤,到時要收拾台灣,就比較容易,衝動行事,美國肯定樂透,鐵銷連環既制裁,肯定排山倒海咁殺埋嚟,中國必難以招架,到時受苦咪又係人民嗎?

提示: 違規內容已被屏蔽
希望盡可能做到「不戰而屈人之兵」。

統一係大勢所趨!

引用:
原帖由 自脫胸圍屈.非禮 於 2021-12-9 01:49 AM 發表
https://youtube.com/watch?v=8_wPXPbV32g&feature=share

要等到2025?

No way
問過菜總桶未呀🤪🐷🤭

其實大陸想等到老美經濟崩潰,到時武統,水到渠成

不過我認為世事未必可以咁順利,武統要放在習大既日程表裡面

過埋冬奧,下年立秋斬7菜菜子

引用:
原帖由 棧道 於 2021-12-11 04:46 AM 發表
過埋冬奧,下年立秋斬7菜菜子
如果蔡菜子唔逃走,我會燒一百幾十億

冥通銀行現鈔俾佢

直得未出發都先興奮

中國早早收返台灣啦, 越睇佢越似反中基地

我只係想知,請唔請人,我想上前線

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]