• 瀏覽: 4,508
  • 回覆: 39
看如何反制,已經觸及底線了!

南海生事,中國就填海建基地;釣魚台國有化,海警船就巡航;香港暴動攬炒,中國就收緊控制。

台灣生變,後果會點?

引用:
原帖由 子時善良的天才 於 2021-3-26 11:56 PM 發表
看如何反制,已經觸及底線了!
很可能~引用美軍那句
今晚就開戰

引用:
原帖由 ray99hk 於 2021-3-27 12:16 AM 發表

南海生事,中國就填海建基地;釣魚台國有化,海警船就巡航;香港暴動攬炒,中國就收緊控制。

台灣生變,後果會點?
戰爭味道甚濃

引用:
原帖由 date2006 於 2021-3-27 12:20 AM 發表

戰爭味道甚濃
未咁快,幾年後。

引用:
原帖由 ray99hk 於 2021-3-27 12:21 AM 發表

未咁快,幾年後。
拜振華果然不同侵侵,一邊說一個中國,一邊攪亂中國

引用:
原帖由 ray99hk 於 2021-3-27 12:21 AM 發表

未咁快,幾年後。
但係對中國來說越來越有迫切性,而且現時與西方關係已經去到谷底,而且西方國家已大幅制裁中國,對中國來說已經 nothing to lose ,所以見到喺香港事務上中國已放手去做,無乜顧忌。

解放軍20架次軍機入台灣西南空域

https://china.hket.com/article/2918159?r=cpsdwa

快開打吧 2小時應該可搞好

引用:
原帖由 Sun021212 於 2021-3-27 12:49 AM 發表
解放軍20架次軍機入台灣西南空域

https://china.hket.com/article/2918159?r=cpsdwa
9月日本與美軍登上釣魚島演習,但會派14萬人,不難看出為入侵台灣做準備,現台獨政府,口炮也不說一句,到時可能裏應外合佔領台灣

引用:
原帖由 dsehappy 於 2021-3-27 01:00 AM 發表
快開打吧 2小時應該可搞好
菜菜子2小時就走到,由進攻到收回重㸃,可能要一個星期

睇亞爺出唔出聲明, 一出聲明, 菜菜子睇怕走不了.

我國威武 立即飛過中線到台北上空展我軍威 唔須要再鬼祟

很很的打壹場,將美國趕出去,我愛自由民主,但國家唔可以分裂。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]