• 瀏覽: 3,093
  • 回覆: 18
無啦啦拉昂山,罪名白痴到包括藏有walki talki

唔明搞咁多日想點,呢1-2日開始出現 賊喊捉賊, 軍隊殺人後,有人屈中國係背後靠山

老尾呢招又係經常用

我覺得重點是尾角為了保住台灣這個反華基地的行動。
尾角攪完泰國攪緬甸,就係要令大陸有戰時糧食緊張的憂慮,唔敢即時打台灣。
又搵阿三攪住大陸西南面,令大陸兵力分散。
再搵新國防部長訪日韓,定埋緊急應對方案,及賣武器。
尾角攪咁多野,就係想用盡其他所有方法去守住台灣。
點解尾角唔自己出手?咁怕直接同老解打熱戰?
因為尾軍條命好矜貴的,若死傷慘重賠到破產都唔掂,國會唔會批出兵的。
所以,若果大陸真係決心攻打台灣的時候,尾軍能夠做到的行動是0。
尾角會用盡所有辦法在國際唱衰大陸,然後再篤住日韓三打大陸,令大陸慘勝。

大陸攻打台灣已經是必行之事,2年之內必郁手。

佢老味 向來無人格, 成日輸出戰亂, 專發死人$$$$$$$$$$$$$$$$$$$!!! 

可以見 回教 唔好惹, 所以 東來 佛教淨土!!! 

引用:
原帖由 mflyer 於 2021-3-16 11:49 PM 發表
佢老味 向來無人格, 成日輸出戰亂, 專發死人$$$$$$$$$$$$$$$$$$$!!! 

可以見 回教 唔好惹, 所以 東來 佛教淨土!!! 
成日 什麼 所謂 民主, 普世價值, ........!!!
不過是 發死人$$$$$$$$$$$$$$$$$, 政治侵略 的借口!!!
仲要利用 無知 婦孺!!!

基本上同意樓主,近日美國智庫相關人士都有提到,美國要做成一個形勢,令中國不敢亂動(近似孫子兵法所言:不戰而屈人之兵)

近來美國舉動,似是跟從這策略

不過我認為中國遲早一定會武統,我估計4-6年內

一開始已知
因為這事的得益者只有美國

美國不滿昂山轉投中國
揾香港某肥佬毒媒同埋佢隻肥西門去煽緬甸隻軍事野心

屈中國支持軍方打壓民煮,又揾堆儍妹蠢仔做死士煽民粹
美國揾藉口攻入救返昂山,面對美英雄救美昂山自始冧晒老美,對老美死心塌地啦!

咁就可將緬甸成為美國隻眼,擺埋導彈對準中國都仲得!

中國又係話清者自清喎!等運到還佢清白

引用:
原帖由 cwilson1 於 2021-3-17 12:13 AM 發表
一開始已知
因為這事的得益者只有美國

美國不滿昂山轉投中國
揾香港某肥佬毒媒同埋佢隻肥西門去煽緬甸隻軍事野心

屈中國支持軍方打壓民煮,又揾堆儍妹蠢仔做死士煽民粹
美國揾藉口攻入救返昂山,面對美英雄救美昂山自始冧晒老美,對老美死心塌地啦!

咁就可將緬甸成為美國隻眼,擺埋導彈對準中國都仲得!

中國又係話清者自清喎!等運到還佢清 ...
師兄 對老尾劇本 一針見血

攪得緬甸 即係b21就服役

美國就是世界霍亂的根源,世界各地的動亂都有美國的影子。

引用:
原帖由 樹上喜歡了豬豬 於 2021-3-17 10:20 AM 發表
美國就是世界霍亂的根源,世界各地的動亂都有美國的影子。
呢幾年間 睇到尾國 做儘一切壞事, 我有一個心願,就是佢地比人肢解 比人8國聯軍 滅國

引用:
原帖由 imad 於 2021-3-17 10:26 AM 發表

呢幾年間 睇到尾國 做儘一切壞事, 我有一個心願,就是佢地比人肢解 比人8國聯軍 滅國
美國集團在這2百多年不斷發動戰爭,發動生化細菌戰,玩種族滅絕及打壓,是地球的惡魔!

維基,應該又係台灣佬做的好事,將美國193x年用梅毒殺害整條村, 連奧巴馬都發表國際公報的道歉行為美化為大學實驗喎

世界聲被歐音掌控,不利歐美的陰暗歷史被慢慢淡化及隱沒!

https://zh.m.wikipedia.org/wiki/塔斯基吉梅毒試驗

就得佢屈,一於打蛇隨棍上,以協助平亂為名,派兵入甸,扶植果敢華人執政,再過幾年併入中國,成立中華人民共和國緬甸特別行政區

引用:
原帖由 lubet 於 2021-3-17 12:04 PM 發表
就得佢屈,一於打蛇隨棍上,以協助平亂為名,派兵入甸,扶植果敢華人執政,再過幾年併入中國,成立中華人民共和國緬甸特別行政區
千奇唔好,這只會令尾國加速入魔,用文攻武略式強硬吞拼加墨澳日韓…等走狗國納入其版圖,到時尾國會變成超大隻,以現時大陸的實力就更難應付。

老屈中國已經成為常識吧

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]