• 瀏覽: 2,836
  • 回覆: 23
美媒:英軍F-35戰機數量被砍掉90架,兩艘航母無法滿編部署

儘管英國國防部老虎蟹都話要在2025向美購買138架F35b來壯大英國海軍實力!
但國防咀炮火力幾猛,美國賊佬咁狼,都敵唔過事頭婆一句話冇錢,美國你咬英國食嗎

https://m.sohu.com/a/454842338_162522?scm=1002.10001.ef01eb.WAP_CHANNEL_FEED&spm=smwp.ch10.fd-d.34.1615264704436L5Rfuyw

Ps.

郭卓堅一句話冇錢,連梁君彥都要低頭,冇錢原來咁惡喎

有48隻f35b, 呢兩公婆航母每邊都分到24隻,夠玩啦,

1次入138隻,剩係俾老美食維費都食窮你英國!

削90隻唔買,英國明智噃!

這樣不行!F35被CUT單斷水,一堆BUG怎FIX?開發支援人員被裁,情況只會更差。

另一方面,現在未正式服役就要縮,英國脫歐沒錢,看來這兩隻食錢怪最後必定出售,看看是日、韓還是印度把它們吃下。

引用:
原帖由 SYPL 於 2021-3-9 01:14 PM 發表
這樣不行!F35被CUT單斷水,一堆BUG怎FIX?開發支援人員被裁,情況只會更差。

另一方面,現在未正式服役就要縮,英國脫歐沒錢,看來這兩隻食錢怪最後必定出售,看看是日、韓還是印度把它們吃下。
日本會唔會要英國呢兩隻漏水艦呀?

48架都未必做到俾英國, 無稀土做鬼都唔靈.

引用:
原帖由 心很想 於 2021-3-9 03:25 PM 發表
48架都未必做到俾英國, 無稀土做鬼都唔靈.
美國好叻翻新舊機呢

引用:
原帖由 cwilson1 於 2021-3-9 12:53 PM 發表
美媒:英軍F-35戰機數量被砍掉90架,兩艘航母無法滿編部署

儘管英國國防部老虎蟹都話要在2025向美購買138架F35b來壯大英國海軍實力!
但國防咀炮火力幾猛,美國賊佬咁狼,都敵唔過事頭婆一句話冇錢,美國你咬英國食嗎

https://m.sohu.com/a/454842338_162522?scm=1002.10001.ef01eb.WAP_CHANNEL_FEED&spm=smwp.ch10.fd-d.34.1615264704436L5Rfuyw
猶太美國佬搶錢計畫又一次泡湯。。。🤭

唔洗急, QE都仲係準備中.....

唔係啩 !英國咁削? 香港啲黃絲仲等緊佢嚟拯救添

引用:
原帖由 SkyBlue2046 於 2021-3-9 06:13 PM 發表
冇計啦英國早就財困,都唔係今天的事,睇餸食飯,唔超買咁多f35b這些呃錢機,是面對現實吧

Postscript...

黃絲 ,豬嘜咁智慧,香港做少爺仔,著草去英國做外賣仔,分分鐘連屋都冇得住,要踎街。。。。真係唔知仆過去為乜風濕,我諗佢地父母激到嘔拔甩!

引用:
原帖由 SkyBlue2046 於 2021-3-9 06:13 PM 發表
唔係化蠅國等緊黃屎抬錢去打救呀
不過估唔到隻隻都係燶John,連簽証費都話要分期付款

扣除維修的,剩番三十幾架,吾夠裝備兩艘航母。

引用:
原帖由 6674 於 2021-3-9 09:09 PM 發表
做樣俾面老美當買張平安符啫, 唔洗咁重皮要買百幾隻,

英國真係冇錢架,

記得在2008年, 約翰信直頭話想北京攪埋2012個奧運, 因為英國已冇錢, 就算攪都唔夠北京的輝煌...._

所以唔洗懷疑, 英國真係窮!!

引用:
原帖由 6674 於 2021-3-9 09:09 PM 發表
飛機ready 都冇用.
航母仲入緊水

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]