• 瀏覽: 1,305
  • 回覆: 9
3月5日,中國派遣4艘海巡船巡邏自己領海,日本仔仲死心不熄來侵犯釣魚臺,
估不到中國派出的4艘巡邏船之中,竟然有世界最大的2901艦,配置火控雷達及大口徑機炮!

日本被雷達瞄了2分多鐘,都唔敢還拖說好的開槍喎,所以中國海巡就向高空射水炮,幫日本仔冷靜

日本仔想call馬幫拖,但得你日本仔有馬?中國的仲疊碼

所以,日本仔又死9般回航!

想侵吞中國釣魚臺?諗都咪諗呀!死日本仔

https://youtu.be/nuBimagp62I

明白日笨講呢句話嘅背景先,當日敗燈政府個國防部長話釣魚島喺日美安保條約範圍內。日笨以為條狗䋲夠實嘅,點知日笨話未講完,美國國防部就道歉,話安保條約唔包括釣魚島…,鬆開條狗䋲,咁日笨仲夠膽玩咩?

引用:
原帖由 一個局外人 於 2021-3-7 03:41 PM 發表
明白日笨講呢句話嘅背景先,當日敗燈政府個國防部長話釣魚島喺日美安保條約範圍內。日笨以為條狗䋲夠實嘅,點知日笨話未講完,美國國防部就道歉,話安保條約唔包括釣魚島…,鬆開條狗䋲,咁日笨仲夠膽玩咩?
看到以下2019年的中, 日軍艦比對, 日本想同中國在東海晒馬, 真係會被嚇到震_

更何況中國在2020的變化更是翻天覆地

https://www.chinatimes.com/newspapers/20190516000229-260301?chdtv

附件

N15A00_P_01_02.jpg(280.95 KB)

血債早晚血來償還

引用:
原帖由 樹上喜歡了豬豬 於 2021-3-8 11:13 AM 發表
血債早晚血來償還
套片解釋得好清楚,根本古藉都記載了釣魚臺不入琉球國境,但日本仔及美國講明馬關條約的全是不平等條約,全部要取消,歸還國土給中國,

結果是日本想霸佔釣魚臺唔還,戰敗國仲講咁多嘢?打鑊佢地先啱!

另外,日本可以霸住釣魚臺唔還,

我估。。
某程度是多得蔣介石這日本臥底,大漢奸!

看看蔣介石條友幾寬大殺害3千5百中國人的大仇人??

蔣介石的對日「以德報怨」包括四大內容:

讓200多萬日本軍民平安返日;
阻止列強如瓜分德國一般瓜分日本;
保留天皇制度;
放棄戰爭賠償請求權。

這四大「德政」,對日本的戰後復興,有巨大的實質貢獻。

另外,郤挖空中國國庫,搬清黃金過台灣,更唔清日本賠償,雙重打擊中國,等中國人冇錢買糧食,人人食草根樹皮。。。。

https://zh.m.wikipedia.org/wiki/以德報怨_(蔣中正)

中國唔係有共產黨,可能大家已俾日本仔同蔣介石害死!

如今中國收回釣魚臺,只是給日本警告,中國人不容再受日本欺侮!

引用:
原帖由 cwilson1 於 2021-3-8 03:54 PM 發表

套片解釋得好清楚,根本古藉都記載了釣魚臺不入琉球國境,但日本仔及美國講明馬關條約的全是不平等條約,全部要取消,歸還國土給中國,

結果是日本想霸佔釣魚臺唔還,戰敗國仲講咁多嘢?打鑊佢地先啱!
中國政府從來冇承認琉球群島系日本領土㗎,系美國佬私相授受給日本的。目的祇是管理嗰幾個美軍基地。趕走美軍嘅話,條數要同日笨計翻㗎。

快d在釣魚台起基地,一起好就大定了。

同南海都係一樣,所有大島蕉起好基地,就大定了。

引用:
原帖由 笑到最後 於 2021-3-8 04:49 PM 發表
同南海都係一樣,所有大島蕉起好基地,就大定了。
去釣魚臺做基地的最好順便去埋沖之鳥礁,炸q埋粒石仔,免得那粒在退潮時先露出來的石仔,日本仔話係佢個島,所以台灣蘇花公路對出的海,日本島竟然話係佢個島有領海權喎,

呢d喪權辱中國事,係菜菜子咁賤先肯認喎?

發炮打爆呢d日本無恥侵佔藉口吧!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]