• 瀏覽: 3,276
  • 回覆: 21
https://mil.news.sina.com.cn/zhe ... znctke7821376.shtml

法國新航母估計航速只有廿七節,核反應堆雖然用比較新款的,但和以前戴高樂號一樣,用核潛艇反應核充當於航母內使用。這種航母能有多大作為,我就不太想得出來了。

順風順水,都要18年後至服役.到時世界變哂了

如仍是採用核潛艇的核動力裝置,咪就只得推力,少d維修,唔洗學大膠鑊號咁,每6年入一次核燃料,每用18個月就維修9個月,及只得2x海節速度俾人笑啦

其實,大膠鑊號個核反應堆根本得啖笑!

個反應堆無乜反應係咁上下。

如果艦母的核反應堆咁易做,中國老早就用核潛艇心臟放入去艦母來,洗鬼先用研發破冰船核心臟多年,相信已廿年了,最近才研發出 玲瓏 出來咩!

其實,美國核航母個心臟都麻麻地,能量轉化成推力及電力的效率低,但比法國優秀得多,亦比法國的安全!但唔夠能量推電磁彈射已是失敗

不過,美國的核心臟有35年至50年壽命都好勁抽

咁慢,系燒嘅煤咩

E架玩具冇乜戰鬥力,好睇唔好用

法蘭西擦擦存在感罷了!

引用:
原帖由 摸胸呻吟屈非禮 於 2020-12-22 04:06 PM 發表
E架玩具冇乜戰鬥力,好睇唔好用
你見法國,得閒都擺佢入船塢收藏,唔係好想拎佢出來巡邏!就知佢無改錯名了!

大九鑊二號

引用:
原帖由 笑到最後 於 2020-12-22 05:00 PM 發表
大九鑊二號
唔夠實力,但扮有型的結果

同佢做口罩一樣,以為做個型的法國口罩俾總統,怎知帶到總統中埋美國肺炎!呢鋪都咪話唔攪笑,

用返中國kn95啦,咪柒落去啦!

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 ichthys2 於 2020-12-22 12:56 PM 發表
https://mil.news.sina.com.cn/zhengming/2020-12-22/doc-iiznctke7821376.shtml

法國新航母估計航速只有廿七節,核反應堆雖然用比較新款的,但和以前戴高樂號一樣,用核潛艇反應核充當於航母內使用。這種航母能有多大作為,我就不太想得出來了。
慢工出細活

引用:
原帖由 蹺口巉手 於 2020-12-22 02:07 PM 發表
順風順水,都要18年後至服役.到時世界變哂了
咪仲屎過印度

不知道中國的怎麼樣了  

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]