• 瀏覽: 2,203
  • 回覆: 15
【環球網報導 記者 徐璐明】2020年12月17日,中國第一艘國產航空母艦山東艦迎來入列一周年,這也引起了印度媒體的關注。印媒報導稱,印度海軍已經宣布有意採購第三艘航母......

全部圖文︰https://ek21.com/news/business/146792/

印度表面上好像在與中國比拼軍力,但我看則更像比拼面子︰「中國有第三艘航母麼?印度都要有。總之中國有,印度都要有。」

不檢討自身優劣,而卻去比拼面子。如此想法,我想未戰已敗。

再好也是別人孩子

大陸靠自己制造,印度靠進口,差距只會越嚟越大

引用:
原帖由 浪漫星空 於 2020-12-18 09:06 PM 發表
同意由其是艦艇上的最先進娛樂設備 傳聞在艦上每張坐椅上 得到按摩椅公司贊助 短時間內將升格上天皇四手按摩椅 洗到艦上嘅軍人得到五星級享受一邊享受坐椅上嘅按摩服務

引用:
原帖由 ichthys2 於 2020-12-18 05:30 PM 發表
【環球網報導 記者 徐璐明】2020年12月17日,中國第一艘國產航空母艦山東艦迎來入列一周年,這也引起了印度媒體的關注。印媒報導稱,印度海軍已經宣布有意採購第三艘航母......

全部圖文︰https://ek21.com/news/business/146792/

印度表面上好像在與中國比拼軍力,但我看則更像比拼面子︰「中國有第三艘航母麼?印度都要有。總之中國有,印度都要有。」
...
印度是民主大國,美國無嘅佢都要有,但美國有嘅佢又無能力有。

引用:
原帖由 天郎 於 2020-12-18 09:12 PM 發表

同意由其是艦艇上的最先進娛樂設備 傳聞在艦上每張坐椅上 得到按摩椅公司贊助 短時間內將升格上天皇四手按摩椅 洗到艦上嘅軍人得到五星級享受一邊享受坐椅上嘅按摩服務
五星級享受,睇嘅我想去印度當兵

最好印度大肆採買

軍事競賽
拖死阿三

引用:
原帖由 ichthys2 於 2020-12-18 05:30 PM 發表

...
印度好難同中國拼  印度部落邦國家  英國幫佢整合短短百幾年 內部結構分歧太大 加上民主制度由故有權益者掌權 連國家語言都係英文!窮人點學英文  中國經秦始皇整合 足2千幾年  咩都同化完 加上自家文化文字言語  人民受教育率大增 人材比印度自然多!  單一文字 只要你有才能就有機會上領導層!   印度只有富人才有可能上領導層  淨係人材以玩死印度!

中國武器出口國加上係全工業國家   武器自家生產 不求人!  印度武器入口國  打完等貨到!  邊有得打?    中國只要原意  資助印度獨立邦軍火  印度可以立刻有內戰   問題印度內戰對中國有咩好處?

引用:
原帖由 浪漫星空 於 2020-12-18 09:06 PM 發表
是 哦

引用:
原帖由 浪漫星空 於 2020-12-18 09:17 PM 發表

小心最終送你去山區做雪條,零下40度練衫都唔夠膽你著

印度第一艘自造航母都唔知要幾多年才能股役。

提示: 違規內容已被屏蔽

引用:
原帖由 浪漫星空 於 2020-12-18 09:17 PM 發表

你的種姓是有資格享受,還是提供享受那個?

鍵盤翻頁
左右