• 瀏覽: 3,136
  • 回覆: 38
+7
https://www.chinatimes.com/realt ... _armament_headl_p03

根據文章的介紹,「大鯨號」比蒼龍級潛艦更大、靜音能力加強,而且艦內所用鋰電池續航能力更強。中國海軍對大鯨號必須有所警惕了。

在亞太地區,日本的海軍真係要認真對待.

日本就最鍾意劏鯨魚,用佢就剌身,做咩整隻大鯨號,咁唔老黎呀

大鯨邊夠蒼龍個名惡呀,
最低限度要叫做龍王鯨,先可能抽贏蒼龍

但兩隻個名怎改,比對起中國萬噸級的096,都係小兒科!

引用:
原帖由 fouly123 於 2020-10-15 05:58 PM 發表
在亞太地區,日本的海軍真係要認真對待.
同意,在亞洲,中國最要防的,就係日本

睇花與蛇都睇到日本人性格,成日扮有禮貌,轉頭就擄了人地老婆去咩嘢!日本人性格卑鄙,不可不防!

引用:
原帖由 cwilson1 於 2020-10-15 06:13 PM 發表

同意,在亞洲,中國最要防的,就係日本

睇花與蛇都睇到日本人性格,成日扮有禮貌,轉頭就擄了人地老婆去咩嘢!日本人性格卑鄙,不可不防!
新一代日本人
已經沒有上代的意志和認真
加上日本經濟不景,人口老化
實不足為患

引用:
原帖由 chiangmaiwolf 於 2020-10-15 07:54 PM 發表

新一代日本人
已經沒有上代的意志和認真
加上日本經濟不景,人口老化
實不足為患
但日本人前科劣跡斑斑,小心駛得萬年船!

蒼龍食嘅就系大鯨

引用:
原帖由 cwilson1 於 2020-10-15 08:09 PM 發表

但日本人前科劣跡斑斑,小心駛得萬年船!
不是我小看倭奴。
倭奴2000年等一回,等來了工業革命,
但自己沒能把握住,
再等2000年吧。

引用:
原帖由 ichthys2 於 2020-10-15 01:22 PM 發表
https://www.chinatimes.com/realtimenews/20201014005082-260417?ctrack=mo_armament_headl_p03

根據文章的介紹,「大鯨號」比蒼龍級潛艦更大、靜音能力加強,而且艦內所用鋰電池續航能力更強。中國海軍對大鯨號必須有所警惕了。 ...
中日開戰機會不大,釣魚台之爭尚未動用到軍艦,當然中國仍應加緊準備。

引用:
原帖由 超級快遞 於 2020-10-16 11:06 AM 發表
蒼龍食嘅就系大鯨
咪係,日本係咪想話俾世界知,佢呢隻嘢仲弱過蒼龍?

在遠古時,能同蒼龍一較高下,除了巨齒鯊,梅爾維爾鯨外,只有龍王鯨Basilosaurus而已

引用:
原帖由 robin09 於 2020-10-16 12:07 PM 發表

不是我小看倭奴。
倭奴2000年等一回,等來了工業革命,
但自己沒能把握住,
再等2000年吧。
日本應有些嘢埋在下兵工廠做緊的,如不福島海嘯,世界會冇人留日本原來收藏了大量鈈元素

另外,黑太陽731的資料,怎能不排除日本已製造了大量生化武器?

而看神探加里略都揭示了,日本在研發電磁炮的水平不低了!

引用:
原帖由 cwilson1 於 2020-10-16 12:14 PM 發表

在遠古時,能同蒼龍一較高下,除了巨齒鯊之外,只有龍王鯨Basilosaurus而已
另外,龍王鯨再上就是食物鏈的霸主,牙齒的長度仲誇過巨齒鯊,達40cm,16寸的梅爾維爾鯨!

引用:
原帖由 cwilson1 於 2020-10-16 12:14 發表

在遠古時,能同蒼龍一較高下,除了巨齒鯊之外,只有龍王鯨Basilosaurus而已
つ利維坦鯨

引用:
原帖由 機龍 於 2020-10-16 12:42 PM 發表

つ利維坦鯨
不明你用意!

は大きな鯨這日本原名只顯示一堆大鯨魚照片,

而並不是我同你有quote,那隻遠古勁嘢梅氏利維坦鯨(學名:Livyatan melvillei)喎?

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]