• 瀏覽: 4,425
  • 回覆: 38
https://mil.news.sina.com.cn/2020-10-02/doc-iivhuipp7631397.shtml

印度新聞網站“The Print”1日報道稱,“拉達克地區”較高海拔地區氣温已開始降至零下5攝氏度以下,與此同時,印軍已開始採購大量帳篷、玻璃纖維小屋和特殊的冬衣。然而,大量的採購可能耗時一個月,也增加了印軍體温過低和患上其他與寒冷相關傷病的風險。

溶雪咪有水飲囉

就算冇凍死,都會凍傷。

買野淘寶幫到你,叫外賣揾美團,駛乜咁辛苦呀

引用:
原帖由 catcloud 於 2020-10-3 11:30 PM 發表
https://mil.news.sina.com.cn/2020-10-02/doc-iivhuipp7631397.shtml

印度新聞網站“The Print”1日報道稱,“拉達克地區”較高海拔地區氣温已開始降至零下5攝氏度以下,與此同時,印軍已開始採購大量帳篷、玻璃纖維小屋和特殊的冬衣。然而,大量的採購可能耗時一個月,也增加了印軍體温過 ...
呢D消息你都信?
**玻璃纖維小屋和特殊的冬衣, 大量的採購可能耗時一個月??? <==一個月??哈哈
**缺水?? <==你冇睇條片中印係河邊打交嗎? 就算結咗冰都唔會缺啦.

印度好驚!!
美國大量釋放阿富汗恐怖分子
美國恐怖分子在喀什米爾裡應外合
美國挑中印戰印巴戰印回戰
美國恐怖分子最快今年打去印巴
不要怕
上合組織炸平美國恐怖分子
一帶一路笑嘻嘻

阿富汗巴基斯坦印度
有大量美國恐怖分子裡應外合數以百萬!!!
美國要翻版ISIS
不要怕
上合組織24小時盯著美國恐怖分子
美國恐怖分子打去印巴
上合組織炸平美國恐怖分子
集束彈白磷彈溫壓彈準備好了

難道印度軍想效法當年西楚霸王「破釜沉舟」之計?

三哥挨唔住,可以向老解投降,保証好食好住。

都唔知守黎做乜,三哥到底做緊咩

引用:
原帖由 口口月券 於 2020-10-4 04:51 AM 發表

呢D消息你都信?
**玻璃纖維小屋和特殊的冬衣, 大量的採購可能耗時一個月??? <==一個月??哈哈
**缺水?? <==你冇睇條片中印係河邊打交嗎? 就算結咗冰都唔會缺啦. ...
儍佬,
在四千五米高的水沸點是幾多度?有效消除肺炎要92度以上。
戶外降溫比用明火升溫快。
結論:無衞生飲用水。

引用:
原帖由 6674 於 2020-10-4 12:18 PM 發表

儍佬,
在四千五米高的水沸點是幾多度?有效消除肺炎要92度以上。
戶外降溫比用明火升溫快。
結論:無衞生飲用水。
咁解放軍有冇乾淨飲用水?? 定係有無人機運送食水呀?

引用:
原帖由 口口月券 於 2020-10-4 04:51 AM 發表

呢D消息你都信?
**缺水?? <==你冇睇條片中印係河邊打交嗎? 就算結咗冰都唔會缺啦. ...
班公湖印度嗰邊係鹹水

引用:
原帖由 明日平平美人 於 2020-10-4 11:33 AM 發表
三哥挨唔住,可以向老解投降,保証好食好住。
起碼要呀叉先自我隔離28日

引用:
原帖由 棧道 於 2020-10-4 11:53 AM 發表
都唔知守黎做乜,三哥到底做緊咩
逃避德里肺炎菌,凍傷好過肺炎死

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]