• 瀏覽: 2,212
  • 回覆: 23
如果中美真係開戰,大家覺得美國會打中國邊個地方先呢?

十成係人工島先啦,離開內陸最遠位置呢。

問題係超假設囉,中美冇可能發生戰爭。

引用:
原帖由 前晚狂野的師兄 於 2020-6-18 03:28 PM 發表
《假如中美開戰😱,最危險的3個地區是🤫?》【粵語分享繁體字幕】 #中美爭霸 #開戰 #危險 #地區
https://youtu.be/kjrn8wou3d4

台灣  是 戰場

引用:
原帖由 前晚狂野的師兄 於 2020-6-18 03:28 PM 發表
沿海基地?

係香港先,樓主快D走啦

美國係都要令到中國覺得任何問題都係中美問題. 香港問題, 台灣問題, 其它間題都係中美問題. 即係只要做瓜美國,  一切問題可以解決

引用:
原帖由 華山掌門人 於 2020-7-12 05:24 PM 發表
 美國係都要令到中國覺得任何問題都係中美問題. 香港問題, 台灣問題, 其它間題都係中美問題. 即係只要做瓜美國,  一切問題可以解決
係有人將世界一切歸咎美帝
就可以賴晒人唔使認自己7
否定美帝嘅正確變成自己正確
便宜到呢~

引用:
原帖由 .文敬鑾. 於 2020-7-12 08:39 PM 發表

係有人將世界一切歸咎美帝
就可以賴晒人唔使認自己7移
否定美帝嘅正確變成自己正確
便宜到呢~
移民去英國, 香港事務就與你無關. 要為英國死咁多人表現痛心.
至於美國, 除佐專登蒙住自己隻眼, 係人都睇得出所有事都係美國搞出來

引用:
原帖由 華山掌門人 於 2020-7-12 08:48 PM 發表

移民去英國, 香港事務就與你無關. 要為英國死咁多人表現痛心.
至於美國, 除佐專登蒙住自己隻眼, 係人都睇得出所有事都係美國搞出來
如何睇得出呢?其實呢一年香港人真係好痛苦,無論黃定藍,香港變左一個戰場,我真係好想知道中國和美國各有什麼目的?大家討論下,唔好傷和氣。

引用:
原帖由 前晚狂野的師兄 於 2020-6-18 15:28 發表
台灣

引用:
原帖由 前晚狂野的師兄 於 2020-7-12 09:07 PM 發表

如何睇得出呢?其實呢一年香港人真係好痛苦,無論黃定藍,香港變左一個戰場,我真係好想知道中國和美國各有什麼目的?大家討論下,唔好傷和氣。 ...
想推翻TG,換個親美政權上台,好讓佢為所欲為

引用:
原帖由 平常的人 於 2020-7-12 09:11 PM 發表

台灣
在琉球擊敗美日聯軍,呆蛙自然稱臣不敢再放肆

引用:
原帖由 L.C.F 於 2020-7-12 09:13 PM 發表

想推翻TG,換個親美政權上台,好讓佢為所欲為
美國推翻蘇聯吃過甜頭。 蘇聯換上親美總統葉利欽。 整個蘇聯經濟崩潰,美國以極低低價錢收購了蘇聯的資產。食過返尋味,想將同一招用喺中國身上。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]