• 瀏覽: 3,591
  • 回覆: 16
連登仔
中國洗乜同美國鬥多潛艇?
你知道中國有大量056A+拖曳列陣,又有水下監控網嗎?
另外,中國潛艇主動消音減振技術幾年前有重要突破。
不過你硬係要用舊料打J我都冇辦法。

被動水下探測作用距離有限,組成防線必定要用大量低頻列陣。
中國用輕護拖列陣,有不對稱及成本優勢,唔需要鬥潛艇。

附件

d2623490.jpg(115.41 KB)

2020-6-14 11:18 PM

NXVB-haturft3009649.jpg(49.54 KB)

2020-6-14 11:18 PM

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 泛民之星陳盲刎 於 2020-6-14 23:02 發表

連登仔
不過你硬係要用舊料打J我都冇辦法。 ...
唔止056A,054A、052D、055都裝備TAS

殲二十 黑長直 絲帶秋山澪~披紅星 海咪咪 胖姿繃緊緊~
運動服 天氣晴 穿出停機坪~性嬌羞 觀者眾 煩請別攝影~

回覆 引用 TOP

老美趁住而家係休漁期嗻 ,等中國漁民出返海,每日幾萬部探海聲納開動 ,老美的大魚無所循形。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 泛民之星陳盲刎 於 2020-6-14 11:02 PM 發表

連登仔
嘩, 軍事機密你都可以係度公開?
定唔算機密? 即係美國都知中國有依種技術啦?
無咩野我返去哲學版

引用:
原帖由 俗先生 於 2020-6-15 01:51 AM 發表

嘩, 軍事機密你都可以係度公開?
定唔算機密? 即係美國都知中國有依種技術啦?
無咩野我返去哲學版
美國冇輕型護衛艦 當然有佢都唔敢攞過嚟中國沿岸用 只能用民用測量船 配合拖曳聲納 數量亦處於劣勢

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Drinkingtoomuch 於 2020-6-14 10:19 PM 發表

https://www.youtube.com/watch?v=lJ7j6PXy9Oc

新聞source:
https://www.express.co.uk/news/world/1283809/US-vs-China-south-china-sea-us-navy-pacific-fleet-submarine-force

️ ...
你都講咗啦,有7艘潛艇駛入南中國海,比人知道哂了,一啲威脅都無

回覆 引用 TOP

仲有反潛機呢樣嘢

回覆 引用 TOP

出賞格,聲納有價,大把漁船去捕撈!

回覆 引用 TOP

樓主又知中國唔知?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 泛民之星陳盲刎 於 2020-6-14 11:02 PM 發表

連登仔
已有7隻曱甴入咗連登仔屋企

回覆 引用 TOP

中國近岸主場迎戰 美國對手必勝

回覆 引用 TOP

送上門給高新6反潛機練習練習

回覆 引用 TOP

潛艇喎,比你知能反應系好事定壞事?😂

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]