• 瀏覽: 976
  • 回覆: 17
英國將會先遣使4900t 小船去日本作任務合作實驗, 之後再作進一步深化合作.  (另外流星RAMJET空空導彈正在日本化, 可享有全球空空飛彈的最大有效射程)

• Build on last year’s Joint Declaration that stepped up our defence and security partnership. The UK will increase the number of combined exercises between our defence forces and strengthen maritime co-operation.
  • Deploy HMS Montrose to Japan in early 2019, to enforce sanctions against the DPRK as part of our joint determination to a peaceful resolution to tension in the region and the complete denuclearisation of North Korea.
  • Collaborate on new defence technologies, including co-operation on future combat aircraft, missile development and autonomous systems that will ensure our forces remain an effective deterrent, as well as supporting high-skilled jobs.

https://www.gov.uk/government/news/uk-and-japan-forge-new-alliance-to-shape-21st-century

再加上日本將來會操作F35B航母, 大家既交流就會更加多. 英國係唯一一個用垂直升降戰機(HARRIER)航母, 在實戰中以絕對優勢KO紙上規格更強更快的戰機幻影的國家.  呢啲寶貴經驗對於日本對付某些將軍備吹到上天的大國, 特別有用.

文煮ON9公投Show失敗,自家人民堆自已國家落屎坑,亦因為文煮麵子,不能自我修正失敗的政策,而家唯一辦法就是放下身段巴結秋田犬為生

大不列顛日不落帝國,淪落到要同日本軍事同盟。

引用:
原帖由 shrek2000hk 於 2019-1-11 10:19 PM 發表
大不列顛日不落帝國,淪落到要同日本軍事同盟。
美國一早就同日本軍事同盟, 又係淪落?
不過淪落既6500萬人口小國, 一隻QE航母, 配F35B, 憑藉F35 0:20 對上代機優勢, 足夠KO 遼寧+002 所有J15 機隊 (實戰只能帶四支彈, 不過都足夠全殲J15 有餘.)

引用:
原帖由 funbull9394 於 2019-1-11 11:05 PM 發表

美國一早就同日本軍事同盟, 又係淪落?
不過淪落既6500萬人口小國, 一隻QE航母, 配F35B, 憑藉F35 0:20 對上代機優勢, 足夠KO 遼寧+002 所有J15 機隊 (實戰只能帶四支彈, 不過都足夠全殲J15 有餘.) ...
不要淪落到引用低能弱智白痴軍盲的軍事理論搬上香討來好不好,那些低能弱智白痴軍盲不可盡信,所謂雨雲號+肥電B VS 遼寧+002,只是日苯狗自Hi打非支,還未找到遼寧+002,雨雲號就像大和號一樣咁收左皮.東風快遞,使命必達!!!

英日軍事同盟
其實是當了美國左右先峰
行先死先那種

引用:
原帖由 KZRTO 於 2019-1-12 08:30 PM 發表

不要淪落到引用低能弱智白痴軍盲的軍事理論搬上香討來好不好,那些低能弱智白痴軍盲不可盡信,所謂雨雲號+肥電B VS 遼寧+002,只是日苯狗自Hi打非支,還未找到遼寧+002,雨雲號就像大和號一樣咁收左皮.東風快遞,使命必達!!! ...
我講緊QE+F35B 喎, 關出雲號什麼事?  QE 可搭配24隻F35B (現有9隻現役), 足夠全殲遼寧+002 50-60隻 J15(現役遼寧最多搭配24隻J15).  無論計現役, 或者中期計劃, 中國航母一遇到F35B航母, 都只有機隊被全殲的分.  更加唔好講福特+F35C啦....

引用:
原帖由 funbull9394 於 2019-1-12 08:56 PM 發表

我講緊QE+F35B 喎, 關出雲號什麼事?  QE 可搭配24隻F35B (現有9隻現役), 足夠全殲遼寧+002 50-60隻 J15(現役遼寧最多搭配24隻J15).  無論計現役, 或者中期計劃, 中國航母一遇到F35B航母, 都只有機隊被全殲的分.  更加唔好講福特+F35C啦.... ...
仲好似七十年前咁玩航母對決? 你有冇咁OUT呀!

引用:
原帖由 末日戰狂 於 2019-1-12 09:00 PM 發表

仲好似七十年前咁玩航母對決? 你有冇咁OUT呀!
哦, 都未計全球F35 聯線呢個優勢, 比如中日打局部戰爭(例如爭釣魚台), 中日直接在外海交戰, 美韓唔參與, 但淨係用F35在公海飛黎飛去, 將雷逹接收訊息傳給日本, 你就冇佢符, 除非你想同美韓英澳等等等等國家宣戰, 直接攻擊在公海飛行既外國F35戰機.

中國或者可以叫巴基斯坦去仿效一下既, 呵呵!!

引用:
原帖由 funbull9394 於 2019-1-12 09:08 PM 發表

哦, 都未計全球F35 聯線呢個優勢, 比如中日打局部戰爭(例如爭釣魚台), 中日直接在外海交戰, 美韓唔參與, 但淨係用F35在公海飛黎飛去, 將雷逹接收訊息傳給日本, 你就冇佢符, 除非你想同美韓英澳等等等等國家宣戰, 直接攻擊在公海飛行既外國F35戰機.

中國或者可以叫巴基斯坦去仿效一下既, 呵呵!! ...
你查吓釣魚台離中國幾近先啦,要用航母對決? 軍盲? 唔識地理? 還是唔記得食葯??

引用:
原帖由 末日戰狂 於 2019-1-12 09:11 PM 發表

你查吓釣魚台離中國幾近先啦,要用航母對決? 軍盲? 唔識地理? 還是唔記得食葯??
咁當你用戰機, 就當你用J20, 當中美F35/J20同時發現對方,但雙方都不是交戰國, 自然不會相互攻擊, 但美國/英國F35可將雷逹訊息傳給未被J20發現的日本F35進行攻擊, 什至引導, J20 又有何方法應對??? 攻擊非交戰國既F35去找死??

引用:
原帖由 funbull9394 於 2019-1-12 09:20 PM 發表

咁當你用戰機, 就當你用J20, 當中美F35/J20同時發現對方,但雙方都不是交戰國, 自然不會相互攻擊, 但美國/英國F35可將雷逹訊息傳給未被J20發現的日本F35進行攻擊, 什至引導, J20 又有何方法應對??? 攻擊非交戰國既F35去找死?? ...
你好似唔知美國話釣魚台係美日安保範圍,中國攻擊釣魚台的話,美國必須參戰,擊落戰場出現的敵機好正常囉。

引用:
原帖由 末日戰狂 於 2019-1-12 09:27 PM 發表

你好似唔知美國話釣魚台係美日安保範圍,中國攻擊釣魚台的話,美國必須參戰,擊落戰場出現的敵機好正常囉。
哦... 咁韓英澳呢??? 你要發動世界大戰嗎?

引用:
原帖由 funbull9394 於 2019-1-12 10:02 PM 發表

照咁計,當年在朝鮮半島的戰爭幾乎有成四十個國家參與,戰場上刀槍冇眼,但係又居然唔算世界大戰又真係唔知慶幸定遺憾?

引用:
原帖由 funbull9394 於 2019-1-12 10:02 PM 發表

韓英澳戰機敢在戰區出現先講啦。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]