• 瀏覽: 1,909
  • 回覆: 19

http://www.chinareviewnews.com/doc/1013/2/3/1/101323161.html?coluid=4&kindid=16&docid=101323161&mdate=0515090114
中評社北京5月15日電/“這竟然是真的!”在結束了長達15天的觀察後,印度國防研究發展組織不得不承認,一位修習瑜伽的老者不吃不喝真的能生存。目前印度軍方正在想辦法讓普通士兵也掌握這一本事。然而中國營養學會秘書長賈健斌對此表示懷疑。  

據環球時報引述法新社日前報道,這名練習瑜伽的93歲老者名叫賈里,號稱70年不吃不喝,僅靠“冥想”生存。4月22日起,印度國防研究發展組織開始對他進行長達15天的不間斷觀察,發現他果真粒米未進。由於印度軍隊不少防區位於喜馬拉雅山或喀喇崑崙山等高海拔地區,後勤補給不暢,印度軍方認為,通過對“絕食不死”的研究,或許可以找到減輕後勤壓力的方法。  

遲d等到印度成為不死軍團,中國就有難啦!!!!!

引用:
原帖由 芒果露..! 於 2010-5-15 09:45 PM 發表

http://www.chinareviewnews.com/doc/1013/2/3/1/101323161.html?coluid=4&kindid=16&docid=101323161&mdate=0515090114
中評社北京5月15日電/“這竟然是真的!”在結束了長達15天的觀察後,印度國防研究發展組 ...
不死軍團...可能是殭屍,骷髏惡靈組成...唔...海洋公園整返間鬼屋,可以請佢地返嚟嚇人

發這種文既人唔用腦,信既人更加無腦,因沒常識,不信的話,樓主你一星期不飲水,看你是否進了和合石,不吃不喝十五天,怎維持新陳代謝?盡量減低新陳代謝是可以,但水是必須,否則數天內器官衰竭,ok,我當印度人天生異稟(完全脫離人類特徵,變成熊,旅鼠這類動物,15天是像冬眠般抑制身體機能,但可以短時間恢復身體機能嗎,遇上戰時,冬眠士兵個個動作遲緩怎打仗...或者除非士兵學會了光合作用

要士兵學會光合作用...
變成植物人.....
............

引用:
原帖由 coco2146541 於 2010-5-15 10:44 PM 發表
要士兵學會光合作用...
變成植物人.....
............
基因改造超兵
能生產葉綠素

原來印度政府都係鋼鍊fans

期待印度正式成立I.S.U(仙人特戰部隊)

學員主要唔係因訓練浸死,累死,意外比武器殺死而係餓死

中國曾經都有意志堅定既人,但係果d都係政府唔比佢參軍或者已經死晒,而現時既解放軍實為一群世利怕死之徒,我諗藏南老解要同印軍鬥挨肚餓一定會輸

我驚到喊啊,印度好變態啊,X佬100年後都未研究到啦,樓主應該去印度修煉下啦,食飯錢都可以幫你節省添啊

引用:
原帖由 屈人之兵而非戰 於 2010-5-16 01:33 AM 發表
中國曾經都有意志堅定既人,但係果d都係政府唔比佢參軍或者已經死晒,而現時既解放軍實為一群世利怕死之徒,我諗藏南老解要同印軍鬥挨肚餓一定會輸
點解中國要同印度鬥挨肚餓..我做好d後勤唔好...一個士兵挨餓就算唔死..但佢仲有力量去作戰咩

能捱餓=不死軍團=0=
射一槍要害咪一樣要死.....
況且捱餓時....身體會消耗脂肪...之後連肌肉都會消耗.......到時成排骨..有咩戰鬥力.....
況且特種部隊....被訓練時..就已經要學習係嚴苛環境下...尋找食物.....蛇蟲鼠蟻...照殺....咁點解要推餓呢???

有冇力拎起支槍係個問題

樓上有人講左,當身體吸收既能量唔足夠
人就會消耗自已既脂肪,即係話減小你既肌肉
到時個個皮黃骨瘦,真係連槍都拎唔起

引用:
原帖由 y98141 於 2010-5-16 11:45 AM 發表
樓上有人講左,當身體吸收既能量唔足夠
人就會消耗自已既脂肪,即係話減小你既肌肉
到時個個皮黃骨瘦,真係連槍都拎唔起
有二個可能,被俘或被殺

死啦 我好驚
你知啦
而家佢地咁樣
食啖咖哩頂勁耐WO
我地食飽飽一定唔夠佢抽/_\

引用:
原帖由 芒果露..! 於 2010-5-15 09:45 PM 發表

中評社北京5月15日電/“這竟然是真的!”在結束了長達15天的觀察後,印度國防研究發展組 ...
不死軍團? 你是指?

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]